Artikkel
 • Sisustussalong Vipex soovitab: stiil on vaba!

  Isutekitav vannituba Hollandi brändilt JEE-O: oluline kujunduselement on eraldiseisev vann, millega on kunst ruumi toodud, ning põrandakinnitusega vannisegisti.Foto: Vipex AS

  Stiil on küll vaba, aga kujunduse teevad vahvaks eripära, nüansirikkus, julge värvikatsetus, säästlikkus ja nutikus.

  Veebruaris toimunud Kölni sisustusmess kinnitas tulevased interjöörisuunad, milleks on originaalsus, jätkusuutlikkus, arukus ja esteetilisus. Kui üldine sisekujunduse suundumus on tumedate värvide poole, rohelistest ja sinistest kuni mustani, jääb minimalistliku interjööri stiil heledate varjundite juurde truuks. Suunanäitajad aga ennustavad paari-kolme aasta pärast uuesti mustvalge interjööri invasiooni, ehkki see on ka praegu tegija.

  Isutekitajad värvid ja mustrid

  Hispaania brändi APAVISA tähemustriline ja värviline keraamiline plaat põrandal.Foto: Vipex AS
  Kui mööbel on ühevärviline, siis värvid ja mustrid on kolinud seintele ja põrandale, seda eriti keraamiliste plaatide näol. Lisaks looduskivi, puidusüü ja erinevate metallide imitatsioonidel näeb põnevaid graafilisi ja geomeetrilisi mustreid ning lausa akvarellmaale. Kunsti esitlemist soodustab keraamiliste plaatide maksimumini jõudmine – suurimad neist on 160 × 320 cm.
  Aga ei puudu ka väikesed: tellisemõõtu, kuusnurksed, poolkuud, kolmnurgad, ruudu- ja rombikujulised, mille kombineerimisel saab omakorda kunstiteoseid luua. Keraamiliste plaatide ja värvilahendustega saab luua nutikaid üleminekuid ühest ruumis teise.

  Säästliku elamise kangelased

  Hispaania tootja ARCANA CERAMICA kollektsioonis on kasutatud eri tekstuuride ja värvide kombinatsioone, et luua kunstiliselt kaunis terratso.Foto: Vipex AS
  Eluruum muutub aasta-aastalt kallimaks, mistõttu kodud muutuvad väiksemaks ja jätkavad nõudlust ruumisäästliku mööbli järele. Üha enam otsitakse taskukohast moodulmööblit, mitmefunktsioonilisi ja kompaktseid üksikuid esemeid, mis on kohandatavad eri mõõdus ruumidega. Mööbli terviklikud komplektid koormavad liiga palju vabaduse tunnet.
  Multifunktsionaalne mööbel, näiteks lauad, mis toimivad veenvalt nii töökoha kui ka söögikohana, kapid, mis toimivad panipaigana ja seinaelementidena, ruumi vaheseinad, mis võimaldavad funktsioone mõlemal küljel – need on säästliku elamise kangelased. Jätkusuutlikule arengule aitab kindlasti kaasa ka keraamiliste plaatide kasutamine interjööris, sest see materjal pannakse seina ja maha kümneteks ja kümneteks aastateks. Hea on tõdeda, et ka keraamilise plaatide tootjad on hakanud tegelema säästva arengu teemaga, taaskasutades tootmisjääke mitmel erineval moel.
  Saa rohkem teada selle aasta trendidest ning tutvu VIPEXi kogu valikuga, vaata SIIN.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Norra meretuuleparkide arendaja paneb Saaremaa külje all püsti sada tuulikut
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Kaubavedajad kaotavad Koidula piiripunkti öise sulgemisega: „Uusi turge pole nii lihtne leida!“
Tarneajad pikenevad, kui Koidula piiripunkt lõpetab ööpäevaringse töö, hoiatavad kaubavedajad.
Tarneajad pikenevad, kui Koidula piiripunkt lõpetab ööpäevaringse töö, hoiatavad kaubavedajad.