Artikkel
 • Elektrihinna kõikumine muudab Energiapartneri lahendused asendamatuks

  Energiapartner OÜ aitab päikesepaneelide paigaldamise, elektriautodele laadimisjaamade üles seadmise, akusalvestussüsteemide rajamise või energiaauditi tegemisega. Tekib kolmnurk – tootmine päikese, tarbimine laadija või hoone näol ja kõik, mis seda koos hoiab ehk aku kui salvestuslahendus.

  Tegevjuht Helari Täll räägib lähemalt päikesepaneelidest, sest tegemist on praegu väga aktuaalse teemaga. Vaid mõne kuuga ületas ettevõtte lepingute maht detsembris-jaanuaris toimunud elektrihinna kõikumiste valguses terve eelmise aasta oma.
  „Praegugi on päris palju päringuid. Seda nii era- kui ka ärikliendi puhul. Eraklientidele veel eriti, kuna tulemas on uus Kredexi voor, mis pakub neile koguinvesteeringu toetust päikesejaamade rajamise jaoks,“ kinnitab Täll.
  Energiapartner pakub tooteid ja teenust mõlemale kliendigrupile, aga peamiselt on äriklient suurusjärgus alates 50kilovatistest jaamadest. Tegemist siis tööstuse, kinnisvara ja tootmisega, kus on suur tarbimine ja paigaldatakse päikesepaneelid, et energiakulud alla saada.

  Igaühele midagi

  Energiapartner pakub erinevaid lahendusi, olgu see siis päikese puhul maapark, viil- või lamekatus-lahendused ja juurde veel salvestust ning elektriautode laadijaid. Üha enam levivad ka efektiivsed fassaadilahendused, mis toodavad arvestava hulga energiat ka talvisel ajal. Sellest tulenevalt on ka kasutegur ning tasuvus paremad, kuna elektri hind on just talvel kõrgem ja volatiilsem.
  Äriklientide hoonetest rääkides pannakse reeglina päikesepaneele lamekatustele. Tööstuste ja ärikinnisvara puhul on lamekatuste pinda lihtsalt nii palju. „Üks asi, mille võiks eeltööna ära teha, oleks uurida oma hoone ehitaja käest katuse kandevõimet,“ annab Täll nõu.
  Kui kandevõime pole piisav, siis seda tõsta on väga keeruline ja kallis. Pigem võiks kaaluda alternatiive fassaadi või maapargi näol. Võimalus on ka kergemat kinnituslahendust kasutada, kus peab kinnituslahenduse läbi katuse ankurdama või põletama katuse enda külge. Tavalise lamekatuse puhul tuleks arvestada lisatava päikesejaama koormusega ca 30–40 kg/m2.
  Kui katus kannab, tuleks järgmise sammuna ära teha liitumistaotlus Elektrilevile. Praegu on järjekorrad väga pikad. Üle 15 kW liitumistaotlused lähevad väiketootjana arvesse ja menetlusaeg võib kuni aasta olla enne, kui üldse vastus tuleb. „Seda kliendid ja arendajad, ning eriti Elektrilevi, tihti ei tea,“ nendib tegevjuht. „Meie jaotusvõrk on hetkel väga ülekoormatud.“
  Keeruliste tarnete, energiakriisi ning tellimuste suure hulga tõttu müüb Energiapartner oma töid ja lahendusi selle aasta teise poolde ja juba ka järgmisesse, 2023. aastasse. Seega kannatust tuleks varuda igal juhul.

  Võimalusi on veel

  Kui soov aga hoopis maapargi teed minna, siis võiks juba enne kohalikust omavalitsusest uurida, kas soovitud asukohta üldse võib päikesepaneele paigaldada. Kui on suuremad pargid, siis teatud juhtudel ei soovi vald seda teostada lasta või on kohalikud inimesed vastu. Tälli sõnul võiks enne lähemaid plaane olla vähemalt valla kohaliku ehitusspetsialisti suusõnaline kinnitus, et kuskile võib paneelid panna.
  Veel üks hea võimalus päikesepaneelidest maksimum võtta on salvestus. Sellel on mitmeid eeliseid kuid peamine, et saab kogu süsteemi efektiivsemaks muuta. Kui hoone tarbib vähem, kui park toodab, siis läheb see reeglina tagasi müügiks, aga salvestuse puhul saab selle panna akudesse ja hiljem kasutada. Kui talvel päike ei paista, on võimalik võrgust odavamal ajal sisse võtta ja kasutada kallimal. Saab tipukoormust hajutada.
  Uueks turuks on sagedusturg, ka seal on akupangal laialdased võimalused. „Lisaks on näiteks haiglatel ja pumbajaamadel väga tähtis varustuskindlus. Vanasti kasutati diiselgeneraatoreid, tänapäeval on need võimalik asendada akupangaga, mis on tunduvalt loodussõbralikum ja vaiksem variant,“ rõhutab Täll.
  Energiapartner OÜ pakub erinevaid päikesepargi lahendusi, salvestust ja elektriautode laadijaid. Vaata galeriid tehtud töödest!

  Ärikliente lisandub hoogsalt

  Seoses volatiilsete elektrihindadega on ärikliendi huvi täna tõesti suur ja peagi liigume tunnipõhiselt börsilt veerand tunni täpsusega süsteemile, mis hoogustab seda veelgi. „Usun, et lähima 1–3 aasta jooksul teeb akude turg ärikliendimaastikul kannapöörde.“
  Kuidas energiat võimalikult palju väärindada? Vastus on elektriauto laadijad. “Muidu on elektriautod toredad, aga kui energia tuleb kaudselt ikkagi kivisöe või muu fossiilkütuse pealt, siis ta ju roheline ei ole. Elektriauto kütus võiks ju ka roheliselt toodetud olla,“ leiab Helari Täll.
  Helari Täll: Meie eesmärk on kiirendada kliimaneutraalse maailma loomist.

  Energiapartner OÜ eelised ärikliendile

  • Sääst elektrikuludelt
  Päikeseenergia läbimõeldud kasutamine säästab su raha kortermaja, ärihoone või tootmisüksuse energiakuludelt. Päikesepaneelid muudavad elektriarve kuni 100% väiksemaks. Küsi meie spetsialistide käest ka otseliini võimaluste kohta!
  • Investeering oma hoonesse
  Päikesepaneelide paigaldamine on riskivaba investeering, mis tõstab sinu kinnisvara väärtust mitmel eri moel. Päikesepaneelid suurendavad ka kinnisvara hinda!
  • Loodushoid
  Taastuvenergia on tulevikuenergia, milleta varsti ükski ettevõte läbi ei saa. Tooda ise keskkonnasõbralikku energiat ja jaga oma päikeseenergiat ka teistega, seda võrku müües. Päikesepaneelid on kõige hooldusvabam taastuvenergialahendus, mille kasulik eluiga on 25–30 aastat.
  • Täisteenuslahendus hoiab aega kokku
  Saad päikeseenergialahenduse loomise täielikult Energiapartneri kätte usaldada – planeeritud saab hea tasuvusajaga lahendus, projekteeritakse asjatundlikult, rajatakse kvaliteetsete seadmetega elektrijaam ja tagatakse vajalikud hooldused. Nõu ja jõuga ollakse abiks ka toetuste taotlemisel ja kooskõlastuste saamisel.

  Energiapartner – päikeseenergia asjatundja

  Energiapartneris on ametis laialdaste kogemustega päikeseenergia asjatundjad, päikeselahendusi pakutakse juba 10 aastat. Sellega ollakse taastuvenergia teerajaja Eestis. Päikeseelektrijaamade juurde pakutakse energiasalvestuslahendusi ja autolaadijaid, mis suurendavad päikeseenergiasüsteemi tasuvust.

Mihkel Nestor: liiga kallis elu peatab nii majanduskasvu kui inflatsiooni
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Mihkel Nestor: liiga kallis elu peatab nii majanduskasvu kui inflatsiooni
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Inflatsioon muudab luksuslikud käekotid ostjale taskukohaseks
Luksustööstus on tunnistajaks aeglustumisele, kuna tarbimiskulutusi mõjutavad kõrge inflatsioon ja hirm globaalse majanduslanguse ees, vahendas Yahoo Finance.
Luksustööstus on tunnistajaks aeglustumisele, kuna tarbimiskulutusi mõjutavad kõrge inflatsioon ja hirm globaalse majanduslanguse ees, vahendas Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Kullafond: noor miljonär hoiab abikaasaga rahakotid lahus
Äripäeva raadio igihaljaste saadete sarja seekordne saade oli esimest korda eetris 2022. aasta juunis.
Äripäeva raadio igihaljaste saadete sarja seekordne saade oli esimest korda eetris 2022. aasta juunis.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Meedialiit: valitsus otsustas tõsta ajakirjanduse käibemaksu. Võrklaev: otsuse teeme esmaspäeval Igor Rõtov: see on lühinägelik otsus!
Eesti Meediaettevõtete Liiduni on jõudnud kuuldused, et valitsuskoalitsioon otsustas neljapäeva pärastlõunal tõsta ajakirjanduse tellimustele kehtivat käibemaksumäära 4 protsendipunkti võrra. Rahandusminister Mart Võrklaev sõnas, et valitsus teeb otsuse esmaspäeval.
Eesti Meediaettevõtete Liiduni on jõudnud kuuldused, et valitsuskoalitsioon otsustas neljapäeva pärastlõunal tõsta ajakirjanduse tellimustele kehtivat käibemaksumäära 4 protsendipunkti võrra. Rahandusminister Mart Võrklaev sõnas, et valitsus teeb otsuse esmaspäeval.
Keskkriminaalpolitsei uurib Olerexi võimalikku rohepesu Lisatud Olerexi kommentaar
Keskkriminaalpolitsei ja keskkonnaameti ametnikud puistasid eile Olerexi kontorit, et selgitada välja, kas Olerex esitas maksuametile teadlikult valeandmeid seoses biokütuse nõudega.
Keskkriminaalpolitsei ja keskkonnaameti ametnikud puistasid eile Olerexi kontorit, et selgitada välja, kas Olerex esitas maksuametile teadlikult valeandmeid seoses biokütuse nõudega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.