Artikkel
 • Kuula

  Usaldusväärsetel ettevõtetel on nüüd oma märgis

  Äripäeva infopank annab välja märgist „Usaldusväärne ettevõte“, mida saavad taotleda aktiivselt tegutsevad ettevõtted, kellel pole aasta jooksul esinenud võlgu, olnud probleeme aruandlusega ning kelle juhtkonna taust on puhas.

  „Kõige üldisemalt öeldes on märgise „Usaldusväärne ettevõte“ eesmärk lihtsustada taustakontrolli,“ ütleb Infopanga arendusjuht Indrek Valm. Infopangas välja töötatud analüüsimudeli kohaselt kvalifitseerub „Usaldusväärse ettevõtte“ märgisele ettevõte, kes on aktiivselt tegutsenud vähemalt kolm aastat ja kelle krediidihinnang on viimase aasta jooksul olnud järjepidevalt kõige kõrgemal tasemel.
  Sisuliselt tähendab see, et ettevõttel pole võlgu riigi ega koostööpartnerite ees, majandusaasta aruanded ja maksudeklaratsioonid on esitatud õigeaegselt ning majandusnäitajad on head. Lisaks ei tohi ettevõtte juhtkonnas olla negatiivsete äriseostega inimesi, see tähendab näiteks juhte, kes on paljude probleemsete ettevõtete juhatustes. „Võib tulla üllatusena, kuid „Usaldusväärse ettevõtte“ märgise kriteeriumidele vastab vaid 6% kõigist registrisse kantud ettevõtetest,“ sõnab Valm.
  Kas Sinu ettevõte kvalifitseerub sertifikaadile? Kontrolli siit:

  Usaldusväärne ettevõte

  Vähemalt kolm aastat tegutsenud ettevõttel viimase aasta (365 päeva) jooksul:

  •pole olnud võlgu riigi või koostööpartnerite ees;

  •majandusaasta aruanded ja maksudeklaratsioonid on esitatud õigeaegselt;

  •majandusnäitajad on head ning aastane müügitulu on vähemalt 40 000 eurot;

  •ettevõtte juhtkonnas pole negatiivsete äriseostega inimesi.

  Viimase paari aasta jooksul on ettevõtteid raputanud pandeemiapiirangud, sõda, energiakriis, tooraine hindade plahvatuslik tõus jpm. Isegi pankade analüütikud ei oska enam 12 kuu prognoose teha: alles hiljuti ehmatas Eestist statistikaameti tõdemus, et eelmise aasta neljanda kvartali majanduslangus oli üle 4%. Nii on isegi paljud tugevad ettevõtted end leidnud äkki raskustes olevat.
  USA juhtimisteoreetikud kasutavad praegu terminit “VUCA maailm”. VUCA moodustub inglisekeelsete sõnade volatility (volatiilsus), uncertainty (ebakindlus), complexity (keerukus) ja ambiguity (ebaselgus) esitähtedest. VUCA maailmas on vaja uut strateegiat, et oma riske õigesti mõista ja selle oluline osa on taustakontroll. Vajadust selle järele kinnitab ka Äripäeva Infopanga kliendihaldurite kogemus, kes kuulevad Eesti ettevõtete juhtidelt iga päev, et äri- ja majanduskeskkond on ebastabiilne ja kiiresti muutuv ning oma koostööpartnerite tausta tuleb hoolikalt jälgida.

  „Usaldusväärse ettevõtte“ märgised ja sertifikaadid

  Äripäeva infopank väljastab kvalifitseeruvale ettevõttele neljas keeles digimärgised, meilijalused ning sertifikaadid, lisaks paberil sertifikaadi ühes keeles. Märgiseid saab kasutada ettevõtte kodulehel, sotsiaalmeedias, pakkumistel, arvetel, töökuulutustes, reklaamides; meilijalust suhtlemisel klientide, tööle kandideerijate ja koostööpartneritega; füüsilise sertifikaadi saab paigutada külalistele nähtavasse kohta.

  Selleks, et tausta kontrollimist lihtsamaks teha, ongi märgis „Usaldusväärne ettevõte“, mida ettevõtted, kes hoolikalt välja töötatud kriteeriumidele vastavad, saavad endale Infopangast taotleda. Märgise kandvaks ideeks on ettevõtete järjepidev hakkama saamine muutuvate oludega. Äripäeva Infopank jälgib ja kalkuleerib ettevõtete krediidihinnanguid iga päev.

  Kontrolli märgise kehtivust

  Märgise kehtivus on igal ajal kontrollitav. Selleks tuleb minna veebilehele infopank.ee, leida otsingust kontrollitav ettevõte ning kehtiv märgis kuvatakse ettevõtte infokaardil. Kui ettevõttel tekivad probleemid, siis märgis eemaldatakse.

  Korrektne märgise kuva Infopangas ettevõtte infokaardil:
  Infopanga kaudu kontrollib ettevõtete tausta üle 125 000 kasutaja kuus. See annab märgise omandanud ettevõttele konkurentsieelise teiste turul tegutsejate ees.
  „Usaldusväärse ettevõtte“ märgise pälvinud ettevõtte näitajad on järjepidevalt korras olnud terve aasta, mitte ainult ühel konkreetsel ajahetkel. Kui tekib näiteks võlg, hilinevad deklaratsioonid või juhtkonna koosseis muutub ebausaldusväärseks, kaotab ettevõte õiguse märgist kasutada. „Usaldusväärse ettevõtte“ märgise olemasolu on lihtne kontrollida Äripäeva infopangast konkreetse ettevõtte infokaardilt. „Usaldusväärsust ei kommunikeerita edevusest, vaid see annab kindlusetunde ettevõtte olemasolevatele ning uutele partneritele,“ rõhutab Valm.
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
DelfinGroup plaanib maksta esimese kvartali eest dividendi
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Raadiohommikus: Võrumaa, Rootsi ja kaugemadki kohad
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Raadiohommikus võite teeninud õnnelikud ettevõtjad
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.