Masina- ja metallitööstuse TOP: palk ja energia söövad kasumit

Magnetic MRO juht Risto Mäeots hindab Eesti metallitööoskusi kõrgelt ja usub, et meie masina- ja metallitööstuse ettevõtted võiksid vabalt osaleda ka lennukitööstuse hangetel.   Foto: Magnetic MRO
Gerli Ramler • 24. oktoober 2018 • 1 min
Jaga lugu:
TOP
Ainult tellijale

Masina- ja metallitööstuse TOPi vaadates oleks nagu põhjust rõõmustada: ettevõtete käive kasvab, üha rohkem arendatakse uusi tooteid ning leitakse uusi eksporditurge, ettevõtjad on tublid ja Eesti tööstus on heas kirjas. Ent Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuhi Triin Ploompuu sõnul on see kõik näilik, sest ettevõtete kasumi söövad ära palgaralli ja elektrienergia hind, mis ei ole konkurentsivõimeline.

Masina- ja metallitööstuse sektoris on juba aastaid peamine probleem oskustööjõu puudus. See paneb Ploompuu sõnul kogu masinatööstuse väga keerulisse olukorda, ka lipulaevad – allhankijate tarned hilinevad, probleemid praagiga jne. Tootjatel ei jää muud üle, kui leida lahendused ja investeerimisvõimalused digitaliseerimise ja robotite kasutuselevõtu ning täiendõppe abil.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt