• Jaga lugu:

  Hekotek: maksudega mängimine annab investeeringutele tagasilöögi

  Masinaehitusettevõtte Hekotek juht Heiki Einpaul ütles, et kuigi investeeringuid teeb Eesti masinasektor aktiivselt, oleksid need veelgi suuremad, kui poleks pidevat maksudega mängimist.

  „Kõik me investeerime. Kui palju me aga investeerime ja kui kergekäeliselt investeeringuid tehakse, siis sellele on antud maksudega mängimisega tõsine hoop,“ tõdes Einpaul Äripäeva konkurentsiraporti analüüsi kommenteerides.
  Kõiki kummitav tööjõupuudus
  Konkurentsiraportis seisab, et sektori juhid on väga altid oma ettevõtte seadmetesse ja laienemisse investeerima. Raporti kohaselt teatas iga neljas küsitluses osalenud juht, et plaanib enam kui miljoni euro suurust investeeringut.
  Kui investeeringud ülemäära suur probleem pole, on asjalood hoopis kriitilisemad tööjõuga. Ekspordivõimekust piirab tema sõnul enim just kvalifitseeritud tööjõu puudus. „Me ei plaani plahvatuslikku laienemist ja saame hakkama oma tööjõuga. Palgasurve aga on,“ tõdes Einpaul.
  „Kui me tahaksime kaks korda suurendada oma käivet, siis selleks meil tööjõudu pole. Selleks me plaane ei tee,“ ütles Einpaul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.