Äripäev • 9 veebruar 2016

Perearstide dividendide TOP

Perearstide dividendide TOP  Foto: Erik Prozes

Meditsiiniuudised reastas võetud dividendide järgi üle 200 Eestis ettevõtet omava perearsti ning võrdles seda nende keskmise palgaga.

Värsket perearstide dividendide TOPi vaadates võib ühtpidi rahuloluga nentida, et turg on korrastumas ja miinimumpalka maksvaid dividendivõtjaid on jäänud ülivähe, kuid teisalt üllatab TOPi tipp, kus troonivad täiesti võõrad nimed, kirjutas Meditsiiniuudised.

TOPi suurima dividendisaagi, 268 309 eurot, võttis alaliselt Rootsis elav Mohammed Jabbar Abas. Tegemist on 1970. aastal ilmselt Iraagis sündinud mehega, kes elab Stockholmis. Abas, kes figureerib Rootsis ka nimega Abbas, registreeris OÜ Dr. Guide Eesti äriregistris 2010. aastal. Põhikirja järgi pakub firma üldarstiabi teenust, kuid majandusaasta aruandes on ta juba mitu aastat oma põhitegevusalaks märkinud meditsiinilise esmaabiteenuse pakkumise Rootsis. Abas Eesti tervishoiutöötajate registris kirjas ei ole.

Tabel on koostatud 2014. aasta väljamaksete põhjal. Ta on leitav Meditsiiniuudised.ee.

Hetkel kuum