• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Aerometi tegevdirektor lahkub

  Täna tuleb kokku Esimese Tervisekindlustuse ASi juhatuse koosolek, kus kinnitatakse Pihlaku volitused peadirektori ametikohale asumiseks. «Juhatus peab otsuse kinnitama, kuid Pihlaku peadirektoriks saamise tõenäosus on vastupidisest otsusest suurem,» lausus Esimese Tervisekindlustuse juhatuse esimees Jaak Tälli. «Pihlak on kindlustusalal väga võimekas inimene,» lisas ta.
  Aerometist lahkumist kommenteeris Tõnu Pihlak järgmiselt: «Minu ja Sedini iseloom ei sobinud omavahel.» Pihlak kavandas Aerometist lahkumist mitu kuud.
  «Aeromet on jalgade peal ja mulle meeldib teha uusi projekte,» selgitas Pihlak. «Kui ma ei usuks, et tervisekindlustust on võimalik müüa, siis ma sinna ei läheks.» Märtsist Aerometi peadirektorina töötanud Pihlak loodab seni turul passiivselt tegutsenud Esimese Tervisekindlustuse aktsiaseltsile elu sisse puhuda. Aerometi turuosa kasvas tema ametisoleku ajal mitu korda. Selts on praegu turumahult Eesti Kindlustuse ja ASA järel Eestis kolmandal kohal.
  Äripäevale teadaolevalt lahkub Aerometist lisaks Pihlakule veel mitu juhtivtöötajat. Jaak Tälli märkis, et ta ei saa seda veel täpsemalt kommenteerida. «Kuid see on uue juhi otsustada, millise meeskonna ta loob,» sõnas ta.
  Tälli kinnitas, et tänasel juhatuse koosolekul otsustatakse ka Esimese Tervisekindlustuse aktsiakapitali laiendamine. Esialgsete kavade kohaselt saab selleks praeguse ühe miljoni krooni asemel kümme miljonit krooni. Võimalikku investorit ei tahtnud Tälli enne lepingute sõlmimist avaldada. Ta märkis aga, et Esimese Tervisekindlustuse ASi põhikirja kohaselt ei tohi selts välisinvestorile müüa üle 30% aktsiapakist. Ilmselt nii suur osa ka müüakse ühele lääne kindlustuskontsernile.
  Üle poole Esimese Tervisekindlustuse aktsiatest kuulub arstidele. Kindlustusselts müüb põhiliselt vabatahtlikku tervisekindlustust. «Neli põhilist toodet on hambaravikindlustus, eraarsti kindlustus, ravimugavuste kindlustus ja saamata jäänud tulu kindlustus,» lisas Tälli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.