9. november 1995 kell 22:00

Eesti Aerometi tegevdirektor lahkub

Täna tuleb kokku Esimese Tervisekindlustuse ASi juhatuse koosolek, kus kinnitatakse Pihlaku volitused peadirektori ametikohale asumiseks. «Juhatus peab otsuse kinnitama, kuid Pihlaku peadirektoriks saamise tõenäosus on vastupidisest otsusest suurem,» lausus Esimese Tervisekindlustuse juhatuse esimees Jaak Tälli. «Pihlak on kindlustusalal väga võimekas inimene,» lisas ta.

Aerometist lahkumist kommenteeris Tõnu Pihlak järgmiselt: «Minu ja Sedini iseloom ei sobinud omavahel.» Pihlak kavandas Aerometist lahkumist mitu kuud.

«Aeromet on jalgade peal ja mulle meeldib teha uusi projekte,» selgitas Pihlak. «Kui ma ei usuks, et tervisekindlustust on võimalik müüa, siis ma sinna ei läheks.» Märtsist Aerometi peadirektorina töötanud Pihlak loodab seni turul passiivselt tegutsenud Esimese Tervisekindlustuse aktsiaseltsile elu sisse puhuda. Aerometi turuosa kasvas tema ametisoleku ajal mitu korda. Selts on praegu turumahult Eesti Kindlustuse ja ASA järel Eestis kolmandal kohal.

Äripäevale teadaolevalt lahkub Aerometist lisaks Pihlakule veel mitu juhtivtöötajat. Jaak Tälli märkis, et ta ei saa seda veel täpsemalt kommenteerida. «Kuid see on uue juhi otsustada, millise meeskonna ta loob,» sõnas ta.

Tälli kinnitas, et tänasel juhatuse koosolekul otsustatakse ka Esimese Tervisekindlustuse aktsiakapitali laiendamine. Esialgsete kavade kohaselt saab selleks praeguse ühe miljoni krooni asemel kümme miljonit krooni. Võimalikku investorit ei tahtnud Tälli enne lepingute sõlmimist avaldada. Ta märkis aga, et Esimese Tervisekindlustuse ASi põhikirja kohaselt ei tohi selts välisinvestorile müüa üle 30% aktsiapakist. Ilmselt nii suur osa ka müüakse ühele lääne kindlustuskontsernile.

Üle poole Esimese Tervisekindlustuse aktsiatest kuulub arstidele. Kindlustusselts müüb põhiliselt vabatahtlikku tervisekindlustust. «Neli põhilist toodet on hambaravikindlustus, eraarsti kindlustus, ravimugavuste kindlustus ja saamata jäänud tulu kindlustus,» lisas Tälli.

Hetkel kuum