• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedfund pürib Balti pankade osanikuks

  Rootsi peab väga tähtsaks edendada Läänemere piirkonnas, kus elab ligi 50 miljonit inimest, kaubandust ja kohapealset tootmist. Rootslased on veendunud, et ergutades majanduse arengut teisel pool lahte, tuleb see edaspidi kasuks Rootsi oma firmadele.
  Rootsi abiorganisatsioon Swedfund on veendunud, et Balti riikides majandusliku arengu stabiliseerimisele aitaks ta kaasa sellega, kui asub kommertspankade vähemusosanikuks. Swedfundil on kokku 240 miljonit Rootsi krooni ja enne tuleva aasta keskpaika loodab ta saada kümmekonna panga aktsionäriks ning suurendada nende omakapitali.
  Swedfund tahab saada eelkõige nende pankade osanikuks, millele maailmapank on andnud erikrediiti keskmise tähtajaga kommertslaenude tegemiseks.
  Swedfundi peadirektor Olle Arefalk ei soovi teatada nende pankade nime, mille osanikuks Swedfund kavatseb hakata. Kuid ta loodab, et Swedfund on kolme Eesti kommertspanga osanik juba enne aastavahetust.
  Rootsi valitsus prognoosib, et kasvab nõudlus Balti riikidesse ja Venemaale eksportimise riigigarantiide järele, mille kogusumma ulatub praegu kahe miljardi Rootsi kroonini.
  Alates 1996. a sügisest on rootslastel ette nähtud suurejooneline Läänemeremaade keelte õppimise kava. Nimelt saadetakse riigi kulul vähemalt tuhatkond inimest teistesse Läänemeremaadesse keelt õppima. Selle eesmärk on tagada tööhõive ja ühtlasi edendada riikidevahelist koostööd. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.