19. november 1995 kell 22:00

Prantsuse firma Formule 1 hakkab rajama Põhjala riikidesse odavaid hotelle

Firma edasises plaanis on luua Skandinaavias kokku 25 võõrastemaja. Põhjamaade kohta on ööbimise hind -- ca 370 Eesti krooni -- äärmiselt madal.

«Me tahamegi olla odavaim. See hind kehtib kas ühe-, kahe- või kolmekohalise numbri kohta,» ütles firma tegevdirektor Skandinaavias Laurence Beck-Friis. Niisuguse hinna abil loodab Beck-Friis saada oma hotelli säärast rahvast, kes tavaliselt hotellis ei ela. Seetõttu on erinevalt enamikust teistest Rootsis tegutsevatest hotellidest Formule 1 põhiline sihtgrupp eraisikud, mitte firmad.

Formule 1 esimese hotelli lõi Prantsuse hiidhotellifirma Accor, millele kuulub 2500 hotelli, kaheksa aastat tagasi. Pärast seda on hakanud need kiirelt levima. Praegu on Formule 1-l Euroopas juba 350 võõrastemaja ja uusi avatakse pidevalt juurde. Nende hõivatus on keskmiselt 75%. Formule 1 äriidee on igal pool identne.

Enamasti paikneb hotell linna servas suure tee ääres. Tubades on alati kolm voodit ja teler. Du?? ja tualett on mitme numbri peale ühine. Administraator töötab ainult kella 17st 22ni. Ülejäänud ajal saab end sisse registreerida pangakaardi abil. DI

Hetkel kuum