26. november 1995 kell 22:00

Eesti kaotab oma atraktiivsust

«Konkurentsi eelised, nagu odav tööjõud, energia ja tooraine, on hakanud kaduma,» kinnitas Sakkeus. «Eesti ei suuda meelitada välisinvesteerijaid ka suure turuga, mis on tingitud meie väikesest rahvaarvust ja kõrgendatud tollidest Venemaaga. Vaid soodne areng suhetes Euroopa Liiduga võib meelitada investeeringuid Euroopa Liidu välistest riikidest.»

EBRD raporti andmetel oli Eesti Kesk- ja Ida-Euroopa riikide hulgas eelmisel aastal välisinvesteeringute mahult ühe elaniku kohta esikohal.

Eestisse investeeriti 1994. aastal EBRD andmetel 253 miljonit USA dollarit, mis ühe inimese kohta teeb keskmiselt 2100 krooni.

Eesti kasuks otsustanud välisinvestorite plaanid jäävad tihti kinnisvara või maa omandamise küsimuse taha. «Vähemalt neli suuremat projekti, mis ainuüksi maksudena tooksid riigile realiseerumise korral mitmeid miljoneid kroone, on takerdunud maa küsimuse taha,» lausus Sakkeus. ÄP

Hetkel kuum