• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Otsustusvõimetus kukutas direktori

  Teede- ja sideministeeriumi kantsleri Ruth Martini kinnitusel tehti lennuameti peadirektorile Matile Iilale ettepanek töölt lahkuda, kuna endisel peadirektoril oli tõsiseid raskusi töödistsipliiniga. «Rohkem ma praegu ei ütleks,» lisas ta.
  Mati Iila väitel on aga lennuameti sisemistest vastuoludest johtuvalt kantsler Martinile ette söödetud valeandmeid. Iila ütlusel on vastuolud tekkinud eelmise valitsuse suutmatusest ja praeguse tahtmatusest otsustada lennuameti reorganiseerimise käigus lennujuhtimise ja koordineerimisega tegeleva Eesti Lennuliiklusteenistuse ASi loomist. «Lennuametis tekkis kaksikvõim, kus peadirektori asetäitja Jaan Tamme suund oli arendada ettevõtte poolt ja minul riiklikku poolt. Kuna reorganiseerimine venis, muutusime teine-teisele segavaks,» rääkis Iila. Tema sõnade kohaselt pole riigil selgelt ettekujutust, mida soovitakse, ja samas ei ole soovid kooskõlas ka seadusandlusega.
  Kuna riik pole mõistnud lennuohutuse tähtsust ja reforme pole ellu viidud, on inimesed lennundusest lahkumas, ütles Iila. Peale tema on kirjutanud lahkumisavalduse ka kaks lennuameti osakonnajuhatajat. Iila lisas, et rahulolematus on levimas ka lennudispet?erite seas, kes on lubanud pöörduda rahvusvaheliste lennuorganisatsioonide poole.
  Mati Iila ei osanud nimetada oma edasisi plaane, kuid ei välistanud võimalust, et jätkab tööd lennuametis madalamal ametikohal. «See on aga vastuolude tõttu väga keeruline,» lisas ta.
  Ruth Martin ei soovinud nimetada võimalikku Iila järeltulijat. «Läbirääkimised käivad ning ma ei soovi praegu kommenteerida, kuidas ja kellega, kuna lennuameti näol on tegemist meie valitsemisalas oleva strateegiliselt väga olulise ametiga,» lausus Martin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.