26. veebruar 1996 kell 22:00

Tallinna Pank väljastab esimesena kuld-Eurocardi

Tallinna Panga tehnoloogiliste jaotuskanalite osakonna juhataja Tammo Otsasoo ütles, et Eurocardi kuldkaart on mõeldud panga eliitklientidele. «Pank valib väga, kellele ta neid annab,» lausus Otsasoo.

Kaardi saamise üldtingimuste kohaselt peab inimene või firma olema selleks vähemalt kuus kuud olnud panga klient ja tal peab olema piisavalt raha planeeritavate kulutuste katteks.

Otsasoo sõnutsi ei väljastata Eurocardi kuldkaarti mitteresidentidele ega välisfirmadele.

Kaardi hind on umbes 2000 krooni aastas. Kuldkaardiga kaasneb tervise-, pagasi- ja lendude ärajäämise kindlustus, mis kehtib juhul, kui klient kasutab kaarti regulaarselt. Kuldkaardi kaotamise korral asendatakse kaart 48 tunni jooksul, raha on võimalik saada ööpäeva jooksul.

Tammo Otsasoo prognoosis, et Tallinna Pank väljastab aasta lõpuks umbes 50 Eurocardi kuldkaarti, mille minimaalne kulutuslimiit kuus on 50 000 krooni.

Hoiupanga jaepanganduse divisjoni direktor Üllar Jaaksoo rääkis, et Hoiupangal on Eurocardi kuldkaardi tingimuste väljatöötamine veel pooleli. Jaaksoo sõnade kohaselt tulevad Eurocardi kuldkaartide hinnad kõigis neid väljastavates pankades suhteliselt ühtsed.

Jaaksoo lausus, et ka Hoiupank plaanib kuldkaardi miinimumlimiidiks 50 000 krooni, kuid maksimumlimiit sõltub juba panga ja kliendi vahelisest kokkuleppest.

Jaaksoo ütluse kohaselt ei jõua ükski pank aasta lõpuks väljastada üle saja kuldkaardi, sest kuldkaardi väljastamine nõuab põhjalikku kliendianalüüsi. Esimesed kuldkaardid antakse tõenäoliselt standardkaartide parematele esindajatele, märkis ta.

«Kui saame hakata kuldkaarte väljastama enne suvist reisilainet, siis oleme plaani täitnud,» sõnas Jaaksoo.

Hansapanga maksekaartide osakonna juhataja Peep Sõmera ütles, et ka Hansapank plaanib tänavu Eurocardi kuldkaarte väljastama hakata ning kaardi saamise tingimused tulevad tema sõnul sarnased Tallinna Panga omadega.

Hetkel kuum