27. veebruar 1996 kell 22:00

Omanik ei pea rohkem ootama

Eile otsustas valitsus lükata tagasi seadus-eelnõu, millega oleks pikendatud omanikele tagastatud majade elanike üürilepingute kehtivust, sest nende tähtajad hakkavad lõppema järgmisel aastal. Eelnõu üheks autoriks oli keskerakonna endine liider Edgar Savisaar. Äripäev peab valitsuse otsust õigeks.

Lepingute pikendamisega poleks tegelikke probleeme lahendatud. Omanike kannatust ei saa lõputult proovile panna. Neile tuleb anda võimalus näidata, mida nad oma majadega suudavad teha, mitte seada nende tegevusele piiranguid.

Valitsuse otsus oli ka risti vastupidine peaminstri enda arvamustega. Mõni aeg tagasi Äripäevale antud intervjuus toetas Vähi üürilepingute pikendamist ja arvas, et mõne aasta pärast on Eestis tekkinud toimiv korteriturg, kust ka madala sissetulekuga inimesed saavad omale sobivaid eluasemeid hankida. Äripäeva arvates ei ole see mõte tõsise majanduspoliitiku oma.

Hetkel kuum