8. aprill 1996 kell 22:00

Suurkaupluste erastamine algab Kauburist

Tartu linnavalitsuse välissuhete ja ettevõtlusarengu osakonna asejuhataja Malle Blumenau sõnul laekus lao esimeses erastamisvoorus küll üks pakkumus, kuid läbirääkimised ostjaga ei andnud tulemusi. Hulgilao eest oli ostjale antud võimalus tasuda pool EVPdega.

Ainsa pakkumuse tegi kinnisvara ja kaubandusega tegelev Tartu firma AS Germinis. «Germinise pakutud hind, 1,7 mln krooni, oleks meid isegi rahuldanud,» rääkis Blumenau. «Kuid neile ei meeldinud meie tingimused. Nad protestisid ladudes oleva kauba väljaostu tingimuste vastu. Samuti ei saavutanud me kokkulepet töötajate ülevõtmise tingimuste suhtes. Germinis tahtis tööle jätta praegusest 49 töötajast vaid 22.»

Germinise endise juhatuse esimehe Vello Peedimaa kinnitusel pole talle kui Germinise volitatud esindajale laekunud veel mingit informatsiooni, et nende pakkumusele on ei öeldud. «Sellist hulka töötajaid Germinis küll üle võtta ei tahtnud,» lisas Peedimaa. «Need töötajad on sinna aegade jooksul üle kanditud ja samas on hulgikaubandus sisuliselt välja suretatud.»

Blumenau sõnul lootsid nad Kauburi ladude müügist saadud rahaga tasuda osa ME Kaubur 5,9 mln krooni suurusest laenust. Põhja-Eesti Panga laenu maksetähtaeg on 1999. aasta. Kui ladu ei õnnestu maha müüa, tuleb Kauburi tervikvara ostjal arvestada ka selle laenuga.

Lisaks Kauburile erastatakse tänavu ka Tartu teine suurpood -- Kesklinna kaubahall. «Tahame Kauburi enne kaubahalli müüa,» sõnas Blumenau. «See on meie taktikaline käik, sest kaubahall on tunduvalt ihaldatum objekt.»

Hetkel kuum