22. aprill 1996 kell 22:00

Uus riigifirma Kohtla-Järvele

Majandusministeeriumi peaspetsialist Eero Saava ütles, et kuna järgmise aasta algusest hakkavad kehtima rangemad keskkonnakaitse normatiivid, siis tuleb Kohtla-Järvel asuvad puhastusseadmed senisest efektiivsemalt tööle panna.

Loodav firma ei hakka sõltuma ühestki regioonis tegutsevast ettevõttest, lausus Saava.

Kohtla-Järvel asuvate puhastusseadmete praegusest ebaefektiivsest tööst annab tema sõnul tunnistust see, et need puhastusseadmed kuuluvad kolmeteistkümne Läänemere ääres asuva objekti hulka, mida peetakse keskkonnaohtlikuks.

Eero Saava rääkis, et loodav firma peab olema kasumit tootev, kuid selle eesmärk on kasum akumuleerida tulevaste kulutuste tarvis.

Kuna firma strateegia on töötada igavesti, siis eeldab see ka mingi aja tagant investeeringute tegemist, lausus Saava.

Loodava riikliku aktsiaseltsi klientideks saavad kõik Kohtla-Järve lähiümbruses tegutsevad ettevõtted ja elanikud. Pole veel kindlaks määratud, mis alustel ja kuidas reguleeritakse uue firma pakutavate teenuste hinda.

Saava ütles, et teenuste hind hakkab sõltuma keskkonnaministeeriumi kehtestatavatest normidest. Mida rangemad on keskkonnakaitse normatiivid, seda suuremaid rekonstrueerimistöid nõuavad puhastusseadmed, lausus ta.

Praegu otsitakse loodava firma tegevjuhti ja koostatakse vara nimekirja.

Hetkel kuum