5. juuni 1996 kell 22:00

Tartu õlletehas müüs oma aktsiaid soomlastele

Eile müüs Tartu õlletehase tuumikomanik AS Magnum Grupp 15% tehase aktsiatest Soome suuruselt kolmanda õlletehase Olvi OY tütarettevõttele Oiva OY, kes investeerib kolme aasta jooksul õlletehasesse 75 miljonit krooni.

«Pidasime läbirääkimisi nii Saksa kui ka Rootsi õlletootjatega, aga Olvi tegi kõige parema koostööpakkumuse, mis ei kitsendanud kuidagi tehase tuumikomaniku õigusi,» ütles Tartu õlletehase tegevdirektor Madis Paddar. Aktsiate müügihinda ei soostunud ta avalikustama.

Pärast aktsiatehingut alustab Tartu õlletehas Olvi õlle ja long drink'i importi Eestisse ja eksporti Lätti, Leetu ning Venemaale. Olvi toodangu ekspansioon algab kohe.

Möödunud aasta aprillis ASile Magnum Grupp erastatud Tartu õlletehases on praegu 375 töötajat. Eraomanik on aasta jooksul ettevõttesse investeerinud üle 40 miljoni krooni. Olvi abil loodetakse kiirendada tehase arengut, parandada töötajate väljaõpet ning suurendada oma turuosa Eestis, mis praegu on ligi 20%.

Olvi OY on Iisalmis asuv 1878. aastal asutatud ettevõte. Möödunud aastal oli Olvi õlle turuosa Soomes 13% ja käive 321 miljonit marka (835 mln kr). ÄP

Hetkel kuum