• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vasalemma Kivi müüdi Nordkalk Storugnsile

  Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet ütles, et erastamishinda ja -tingimusi täna veel nimetada ei saa. Äripäeva andmetel oli Nordkalk Storugnsi pakkumuses ostuhind 10 miljonit krooni.
  Vasalemma Kivi vara erastamispakkumuse tegid ka rentnike moodustatud AS Vasalemma Kivi ja AS Silikaat. Vasalemma Kivi pakkumuse ostuhind oli 6 miljonit krooni ja 20 miljonit krooni investeeringuid.
  Sarnet on varem öelnud, et parimaks tunnistatud pakkuja ostuhind ja äriplaan olid oluliselt paremad ja usutavamad kui konkurentidel.
  Tootmine vajab moderniseerimist ja välisinvestorid mõtlevad pikema aja peale ette, kinnitas Sarnet.
  Vasalemma Kivi juhatuse esimees Ants Salus ütles, et Nordkalk Storugnsi juhid on tõsiselt huvitatud ettevõtte arendamisest, mis tähendab ka tehnoloogilisi muudatusi. Läbirääkimised rootslastega jätkuvad, kinnitas Salus. «Kuu lõpus peaks olema asi paigas,» lisas ta.
  Nordkalk Storugnsi president Kaj Gustafsson on varem kinnitanud, et Vasalemmas jätkatakse lubjakivi tootmist nii siseturu tarbeks kui ekspordiks. «Vasalemma on üks tähtsamaid kaevandusi Läänemere ääres, mis pakub huvi korraliku toorainega,» märkis ta.
  Nordkalkile kuulub suur turuosa Soomes ja Rootsis ning firma eesmärk on laiendada turgu Läänemere ümbruses.
  RdE Vasalemma Kivi kanti erastamisnimekirja 1994. aasta lõpus. Alates eelmise aasta maist oli ettevõte jääkide nimekirjas. Ettevõtte varade rendileping lõpeb 1. juulil. Erastatud vara hulka kuuluvad ettevõtte hooned, mäemasinad ja lubjakivi purustid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.