12. juuni 1996 kell 22:00

Eestil läheb suhteliselt hästi

Kuigi Eesti lähiaastate majandusseisust puudub täpne ülevaade, on peaminister Tiit Vähi viimasel valitsuse pressikonverentsil ja vastilmunud bro?üüris «Eesti riigi arenguseis ja hetkeprobleemid» väljendanud optimismi, et vaatamata kõigele läheb Eestil suhteliselt hästi. Statistikaameti töös esinevate puudujääkide kohta avaldas Vähi arvamust, et tegemist on nimetatud ameti ja valitsuse vahelise probleemiga, mida püütakse omavahel ära klaarida.

Äripäev on paraku vastupidisel arvamusel. See, et statistikaamet piisavas koguses ja õigel ajal infot ei ole võimeline andma, on pigem õnnetus kui lihtsalt probleem. Kui riik on tööle pannud statistikaameti, siis on enesestmõistetav, et sealt on võimalik vähemalt analüütikutel saada adekvaatseid andmeid. Kuidas teisiti saab koostada eelarveid ja tulevikuprognoose, kui isegi valitsus ei tea, mis riigis täpselt sünnib.

Hetkel kuum