• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ja Briti lennundusliit

  Alates 1997. a aprillist kavatsevad lennukompaniid koordineerida oma reisija- ja kaubavedu USAs ja Euroopas, käivitades ulatusliku koodide jagamise ja lennugraafikute koordineerimise programmi. Koodide jagamine võimaldab lennufirmadel müüa teineteise pileteid liinidel, mida ise ei teenindata.
  Lennufirmad, mille arvele langeb ühiselt 60% Suurbritannia ja USA ning 70% Londoni ja New Yorgi vahelistest lendudest, teatasid, et ei kavatse ühtegi lennuliini sulgeda. Lennuvõrkude koordineerimise teel suudavad firmad pakkuda klientide lende umbes 36 000 maailma linna.
  Kokkulepe on tingimuslik, selle peab heaks kiitma USA konkurentsiamet. Ka Euroopa komisjon teatas, et «vaatab üksikasjalikult läbi nii selle kokkuleppe kui iga muu Euroopa lennufirmade vahel sõlmitud alliansi, et kindlustada ühinemistingimuste vastavus liidu konkurentsireeglitega».
  USA konkurentsiamet on lubanud kokkuleppe heaks kiita tingimusel, et Suurbritannia nõustub sõlmima USAga nn avatud taeva lepingu. See võimaldaks lennufirmadel vabalt lennata igasse sihtkohta Suurbritannias, sh ka Londoni Heathrow lennuväli, mis on seni olnud 38% reserveeritud BA lennukitele. Ka nõuab USA, et Suurbritannia annaks USA lennukitele nn viienda õiguse, mis võimaldaks neil lennata Suurbritanniast kolmandatesse riikidesse.
  BA loodab omakorda pääseda ligemale Ameerika mandri lennundusturule, kus tal seni oli õnnestunud kanda kinnitada vaid eeskätt USA kirdeosariikides tegutseva US Airi näol.
  Kuigi Suurbritannia ametivõimud teatasid, et on USA lennukitele V õiguse andmise vastu, teatas BA, et on valmis kaasa aitama Suurbritannia seisukoha pehmendamisel. Tingimus on, et USA leevendaks omakorda seadust, mis ei luba välisfirmadel omada enam kui 25% USA lennufirmast. FT-REUTER-ETA-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.