16. juuni 1996 kell 22:00

DLB-le uus president

Hansapanga omandatud Läti Deutsch-Lettische Banki (DLB) presidendiks võib saada senine asepresident Ingrida Bluma.

Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus ütles, et Bluma kandidatuuri nimetas DLB presidendiametist tagasi astunud Girts Melbardis.

Lõhmuse sõnul teeb otsuse Melbardise tagasiastumise ja uue presidendi nimetamise kohta aktsionäride koosolek.

«Eesti Hansapanga tütarettevõttes DLB algas nüüd uus etapp, üleminek uuele kvaliteedile. Paraku kaasneb uute peremeeste tulekuga teatud ümberstruktureerimine ning et vältida võimalikku kaksikvõimu, pean ma pangast lahkuma,» ütles president Girts Melbardis oma tagasiastumist kommenteerides.

«Kuna olin panga asutamise juures, võtsin ametnikke isiklikult tööle jne, võib minu juuresolek takistada praegu panka ülevõtvatel eestlastel seda juhtida, ka tekitada kahtlusi töötajate lojaalsuses. Ka ei näe ma enam endale kasvuruumi selles pangas,» selgitas Melbardis.

Melbardise sõnul jätkab ta veel mõne aja konsultandina, et aidata eestlastel panka üle võtta. Pangandusest ta lahkuda ei kavatse ja võib mõne muu panga tööpakkumuse vastu võtta. Praegu on neid koguni viis, ütles ta. BNS

Hetkel kuum