• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kommivabriku omanikud salatsevad investori ümber

  Kalevi enamusaktsionäri Talinvesti juhatuse esimehe sõnul pole läbirääkimised Kalevi ja tõenäolise investori vahel viimase kuu jooksul eriti edasi nihkunud. «Protsess on pikem, peame jõudma konkreetsete tulemusteni, enne kui midagi avalikustame,» põhjendas Roosipuu investori nimega salatsemist.
  Roosipuu kinnitas, et Kalevi omanikud on valinud välja ühe konkreetse firma, mis on seotud vabriku turustamisplaanidega idas. Tema sõnul pole see ei Tel Avivis registreeritud firma Choice ega firma Bahlsen. Viimase kaasamist ettevõtte omanikeringi propageeris Talinvest erastamispakkumust tehes.
  Valdusfirma ETFC Grupi ASi juhatuse esimees Ants Laos on varem kinnitanud, et Kalevi omanike hulka kaasataval strateegilisel investoril on häid turustuskanaleid Venemaal, tegemist pole aga Vene firmaga. ETFC Grupi moodustasid AS Talinvest ja AS Epeks sellel kevadel neile kuuluvate toiduainetetööstu-se ettevõtete haldamiseks.
  ASi Aredato andmeil võib Kalevisse investeerimisest huvitatud firma olla seotud firmaga Choice, kuid ilmselt mingi teise nime all. Aredato esindaja sõnul võib Kalevile saatuslikuks saada rajada firma turustusplaan vaid ühe Venemaal tegutseva ja Kalevi omanikuks saava firma peale.
  14. juunil lõppenud Kalevi vähemusaktsiate avaliku emissiooni tulemuste kinnitamisel hakkab 55% Kalevi aktsiaid kuuluma Talinvestile, 45% EVPde eest aktsiaid omandanud osanikele. Strateegilise investori kaasamisel ettevõttesse kuuluks Talinvestile 37%, strateegilisele investorile 33% ja vähemusaktsionäridele 30% aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.