25. juuni 1996 kell 22:00

Kommivabriku omanikud salatsevad investori ümber

Kalevi enamusaktsionäri Talinvesti juhatuse esimehe sõnul pole läbirääkimised Kalevi ja tõenäolise investori vahel viimase kuu jooksul eriti edasi nihkunud. «Protsess on pikem, peame jõudma konkreetsete tulemusteni, enne kui midagi avalikustame,» põhjendas Roosipuu investori nimega salatsemist.

Roosipuu kinnitas, et Kalevi omanikud on valinud välja ühe konkreetse firma, mis on seotud vabriku turustamisplaanidega idas. Tema sõnul pole see ei Tel Avivis registreeritud firma Choice ega firma Bahlsen. Viimase kaasamist ettevõtte omanikeringi propageeris Talinvest erastamispakkumust tehes.

Valdusfirma ETFC Grupi ASi juhatuse esimees Ants Laos on varem kinnitanud, et Kalevi omanike hulka kaasataval strateegilisel investoril on häid turustuskanaleid Venemaal, tegemist pole aga Vene firmaga. ETFC Grupi moodustasid AS Talinvest ja AS Epeks sellel kevadel neile kuuluvate toiduainetetööstu-se ettevõtete haldamiseks.

ASi Aredato andmeil võib Kalevisse investeerimisest huvitatud firma olla seotud firmaga Choice, kuid ilmselt mingi teise nime all. Aredato esindaja sõnul võib Kalevile saatuslikuks saada rajada firma turustusplaan vaid ühe Venemaal tegutseva ja Kalevi omanikuks saava firma peale.

14. juunil lõppenud Kalevi vähemusaktsiate avaliku emissiooni tulemuste kinnitamisel hakkab 55% Kalevi aktsiaid kuuluma Talinvestile, 45% EVPde eest aktsiaid omandanud osanikele. Strateegilise investori kaasamisel ettevõttesse kuuluks Talinvestile 37%, strateegilisele investorile 33% ja vähemusaktsionäridele 30% aktsiaid.

Hetkel kuum