1. august 1996 kell 22:00

Järelturg ootab sügise saabumist

Kauplemine Tallinna börsil eile jälle rahunes ja päevakäibeks kujunes vaid 3 420 035,65 krooni. Sõlmitud 46 tehingus vahetas omanikku 60 528 väärtpaberit, neist 30 võlakirja.

Suhteliselt tagasihoidlik käive ja enamjaolt stabiilsed hinnad viitavad sellele, et nn puhkusteperioodi lõpp, millega spetsialistide arvates kaasnevat mõningane hinnatõus, pole veel käes.

Ometi peaks investorid hakkama tähelepanelikult jälgima praegu turul toimuvat. Selleks annab põhjust kasvõi Hansapanga aktsia viimaste päevade hinnatõus, mis sai õige hoo sisse alles eile. Kui turule peaks tulema korraga suurem hulk puhkuselt naasnud investoreid, võib see praegust rahulikku ja väidetavalt õhukest turgu päris korralikult liigutada.

Kui vaadata, mis on viimasel ajal toimunud börsivälisel turul, siis eelkõige hakkab muidugi silma Tallinna farmaatsiatehase aktsia, mis juulis kalines ligi 100%. Viimastel päevadel on aga hoogsalt tõusnud Eesti Näituste aktsia hind (kallines juulis 46,50%).

Hetkel kuum