• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Key kaubamaja plaanib teist järku

  Silikaadi juhatuse esimees Raivo Vihvelin ei soovinud kaubamajja tehtud investeeringutest ja teise järgu ehitusmaksumusest rääkida.
  «Nii OÜ Key kapital kui investeeringud on Eestist,» eelistas ta jääda ebamääraseks.
  Teise järgu ehitajaks on AS Silikaat. Vihvelin sõnas, et kaubamaja esimese järgu töö ja käibega võib rahule jääda sedavõrd, kui praegu üldse jaekaubandusega rahule jääda võib. Esimesel korrusel müüakse üle 1000m² müügipinnal toidu- ja esmatarbekaupu. Osakonna direktrissi Piret Nõmmani sõnul on nende kuukäive umbes miljon krooni. See küllaltki tagasihoidlik number on tingitud ASi Kaupmees cash & carry hulgilao naabrusest, tunnistas Nõmman.
  «Tuleb leida ehk uus äriidee, ehkki ma ei taha öelda, et praegune äriidee meid alt oleks vedanud,» ei varjanud Raivo Vihvelin rahulolematust, vastates küsimusele müügikäibe kohta.
  Teisel korrusel hakatakse müüma tööstuskaupu. Vihvelini sõnul võib teise järgu avamine lükkuda sõltuvalt asjaoludest septembrisse, aga ka detsembrisse.
  Ilmselt renditakse teine korrus konkursi korras välja, kuna Key OÜ pole ise selle ekspluateerimisest huvitatud.
  Key kaubamaja kuulub 1994. aastal asutatud 3,3 miljoni kroonise aktsiakapitaliga OÜ-le Key. See firma ostis 1994. aasta lõpus erastamisagentuurilt RASi MRE lõpetamata ehituse 1,5 miljoni krooni eest ja lubas tagada investeeringud 7,5 miljoni krooni eest. Vihvelin seda numbrit ei kommenteerinud, sõnades, et ei mäleta kõike peast.
  OÜ Key aktsiakapitalist 660 000 krooni omab AS Silikaat ja 2,6 miljonit krooni AS H-Assa. H-Assa juhatuse esimees ja üks omanikke on krediidiinfo põhjal Vello Kunman.
  Kunman erastas eelmisel sügisel ka RASi Silikaat firma Esraven ainuomanikuna. Esraveni pakkumus ulatus koos investeeringutega 150 miljoni kroonini. Kunmani juhtimise all ja tema osalusega firmade omanduses on Tallinnas veel Järve kaubamaja ja suvel avatud Silikaadi kaubahoov, tal on veel mitmeid kaubanduse ja teenindusega tegelevaid firmasid.
  ASi Silikaat juhatuse esimehe Raivo Vihvelini sõnutsi kavatsetakse kuu-paari pärast Silikaadi kaubahoovi territooriumil avada toitlustuskoht, mis antakse rendile. Vihvelini sõnul tuleb kohvik ka Key kaubamajja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.