4. august 1996 kell 22:00

Key kaubamaja plaanib teist järku

Silikaadi juhatuse esimees Raivo Vihvelin ei soovinud kaubamajja tehtud investeeringutest ja teise järgu ehitusmaksumusest rääkida.

«Nii OÜ Key kapital kui investeeringud on Eestist,» eelistas ta jääda ebamääraseks.

Teise järgu ehitajaks on AS Silikaat. Vihvelin sõnas, et kaubamaja esimese järgu töö ja käibega võib rahule jääda sedavõrd, kui praegu üldse jaekaubandusega rahule jääda võib. Esimesel korrusel müüakse üle 1000m² müügipinnal toidu- ja esmatarbekaupu. Osakonna direktrissi Piret Nõmmani sõnul on nende kuukäive umbes miljon krooni. See küllaltki tagasihoidlik number on tingitud ASi Kaupmees cash & carry hulgilao naabrusest, tunnistas Nõmman.

«Tuleb leida ehk uus äriidee, ehkki ma ei taha öelda, et praegune äriidee meid alt oleks vedanud,» ei varjanud Raivo Vihvelin rahulolematust, vastates küsimusele müügikäibe kohta.

Teisel korrusel hakatakse müüma tööstuskaupu. Vihvelini sõnul võib teise järgu avamine lükkuda sõltuvalt asjaoludest septembrisse, aga ka detsembrisse.

Ilmselt renditakse teine korrus konkursi korras välja, kuna Key OÜ pole ise selle ekspluateerimisest huvitatud.

Key kaubamaja kuulub 1994. aastal asutatud 3,3 miljoni kroonise aktsiakapitaliga OÜ-le Key. See firma ostis 1994. aasta lõpus erastamisagentuurilt RASi MRE lõpetamata ehituse 1,5 miljoni krooni eest ja lubas tagada investeeringud 7,5 miljoni krooni eest. Vihvelin seda numbrit ei kommenteerinud, sõnades, et ei mäleta kõike peast.

OÜ Key aktsiakapitalist 660 000 krooni omab AS Silikaat ja 2,6 miljonit krooni AS H-Assa. H-Assa juhatuse esimees ja üks omanikke on krediidiinfo põhjal Vello Kunman.

Kunman erastas eelmisel sügisel ka RASi Silikaat firma Esraven ainuomanikuna. Esraveni pakkumus ulatus koos investeeringutega 150 miljoni kroonini. Kunmani juhtimise all ja tema osalusega firmade omanduses on Tallinnas veel Järve kaubamaja ja suvel avatud Silikaadi kaubahoov, tal on veel mitmeid kaubanduse ja teenindusega tegelevaid firmasid.

ASi Silikaat juhatuse esimehe Raivo Vihvelini sõnutsi kavatsetakse kuu-paari pärast Silikaadi kaubahoovi territooriumil avada toitlustuskoht, mis antakse rendile. Vihvelini sõnul tuleb kohvik ka Key kaubamajja.

Hetkel kuum