14. august 1996 kell 22:00

Senise poliitika jätkumine tagab kontrolli hinnatõusu üle

Peaminister kirjutab kolmapäeval ajalehes Postimees, et tarbijahindade kontrolliks on valitsusel kasutada kaks abinõu.

Üks on kontroll riiklike kulutuste üle, sh ka laenamine. Teine abinõu on Vähi sõnul võimalikult tugeva konkurentsi tagamine turgudel ehk range finants- ja liberaalse kaubanduspoliitika elluviimine.

«Saavutatud edu tarbijahinna tõusu kontrollimisel veenab mind veel kord valitud majanduspoliitika ja nimetatud hoobade kasutamise õigsuses,» märkis Vähi. Tuleviku edu tagatis on tema sõnul sama poliitika jätkamine. Teist teed propageerivate oponentide majanduspoliitika, mida serveeritakse küll konkurentsitingimuste võrdsustamisena, viib Vähi sõnul paratamatult suuremale riiklikule sekkumisele majanduses.

Eesti ei vaja praegu mitte võrdsemat konkurentsi, vaid rohkem konkurentsi, kirjutas Vähi. Eelkõige juhib Vähi tähelepanu avalikule sektorile, mis pole mitte ainult ebatõhus, vaid ametnike rahuldamatu reguleerimissoovi tõttu ka otseselt ettevõtlust pärssiv. BNS

Hetkel kuum