• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere lihakombinaat vähendab aktsiakapitali

  Lihakombinaadi netovarade ehk fikseeritud omakapitali vähenemine on tingitud firma puhastusseadmete maksumuse väljaviimisest ettevõtte bilansist, mullusest kahjumist ning lõpetamata ehitiste hinna mittevastavusest turuhinnale.
  Audiitorfirma Price Waterhouse ettekirjutuse kohaselt ei saa ASi Rakvere Lihakombinaat kanda äriregistrisse enne, kui ettevõtte aktsiakapital vastab omakapitalile.
  ASi Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Toomas Kõuhkna möönis, et ka tema ei saa lõpuni aru, kuidas see aktsiate annulleerimine toimuma hakkab. «See on siis nii, et keegi maksab täna kümne aktsia eest ja saab ainult üheksa,» lausus ta.
  Kõuhkna lisas, et kui ettevõtte omakapitali tootlikkus olnuks suurem, oleks saanud kahjumi selle arvel katta ning omakapitali väärtust tõsta.
  Price Waterhouse'i tegevdirektor Urmas Kaarlep ütles, et aktsiate arvu vähendamise kaudu suureneb kombinaadi ühe aktsia tulusus.
  «Selliseid ettevõtteid, kelle netovara on väikem aktsiakapitalist, on teisigi, on ka neid, kellel netovara üldse puudub,» rääkis Kaarlep. «Erandlik on see, et puhta juhuse tõttu on kombinaat erastamisel.»
  ASi Rakvere Lihakombinaat aktsiakapitali suurus ulatub 419 miljoni kroonini. 71 protsenti ettevõtte aktsiatest kuulub ASile R-Lihatööstus, kelle omanik on AS Epeks.
  Rakvere lihakombinaadi mullune kahjum oli ligi 20 miljonit krooni, tänavu esimese kuue kuuga oli ettevõtte kahjum 400 000 krooni.
  Erastamisagentuur võtab kuni tänaseni vastu ostusoove 29 protsendi ettevõtte aktsiakapitali ehk 12 miljoni aktsia omandamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.