• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaidlus Paldiski lõunasadama üle jätkub

  AS Larga peab end kunagisele Leningradi tootmiskoondisele Almaz kuulunud väikeettevõtte Larga õigusjärglaseks. Vandeadvokaat Jaak Kirikal väitis, et Larga puhul on tekkinud omamoodi õiguslik vaakum. Tema sõnul ei laiene Larga käsutuses olevatele hoonetele ülemnõukogu 1991. aasta 29. augusti otsus, mis kuulutas NSV Liidu ametkondadele kuulunud ja nende juhtimisel tegutsenud ettevõtete Eestis asuva vara Eesti Vabariigi omandis olevaks.
  Ka ei ole Larga hooned Kirikali sõnul kunagi kuulunud Eesti Vabariigile, samuti NSV Liidu või Vene Föderatsiooni relvajõududele ning neid pole kirjas ka omaaegses Eesti valitsuse määruses, milles fikseeriti ülevõetavad ettevõtted. Kirikal väitis, et sellest tulenevalt ei rajane õiguslikul alusel ka hooneregistri need kanded, mis fikseerivad omanikuks RE Tallinna Sadam.
  Valitsust ning teede- ja sideministeeriumi esindava RE Tallinna Sadam kaitsja vandeadvokaat Asko Koha ütles, et lähtuvalt juba mainitud ülemnõukogu otsusest kuulutas valitsus läinud aasta aprillis oma määrusega vaidlusalused hooned riigi omandisse kuuluvaiks. Valitsusel on kindel kavatsus Paldiski lõunasadam täies ulatuses riigi omandisse jätta, ka kogu sellekohane dokumentatsioon koos sadama arengukavaga on juba ette valmistatud. Kokku on Paldiski lõunasadama alla kavandatud 55 hektarit maad, mis on tegelikult suurem maa-ala, kui Vene sõjavägi seal kasutas. Koha ütles, et ASi Larga õigusjärgsus väikeettevõtte Larga suhtes pole millegagi tõestatud.
  Kohus teeb oma otsuse teatavaks 12. septembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.