• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank jääb ilma väljalaenatud miljonitest

  Figaro pankrotihaldur Andres Hermet sõnas, et seni pankrotivara müügist laekunud 325 000 kroonile lisandub paremal juhul veel vaid 300 000 krooni, kuid Figaro koguvõlgnevus ulatub 26 miljoni kroonini. Ehkki veel 1994. aasta bilansi järgi oli ASil Figarol põhivara üle 22 miljoni krooni, vähenes selle väärtus allahindluse tulemusena tunduvalt.
  Ühispanga 18,6 miljoni kroonise nõude kõrval on Figaro suuremad võlausaldajad veel Viljandimaa maksuamet 3,8 mln, erastamisagentuur 2,6 mln ja Viljandimaa pensioniamet 1,7 mln krooniga. Erastamisagentuuri nõue tuleneb omaaegse Viljandi ELMK ostust, mille eest Figaro ei suutnud tasuda.
  Andres Hermet kinnitas, et Figaro maksujõuetus ilmnes juba 1994. aastal, mis lõppes firmale 38,2 miljoni kroonise käibe juures 7,5 miljoni kroonise kahjumiga. Pankrotihalduri väitel elas Figaro tunduvalt üle oma tegelike võimaluste.
  Ühispangalt, Põhja-Eesti Pangalt ja Hansapangalt oli Figaro kokku laenu võtnud ligi 26 miljonit krooni, võlg kahele viimati mainitud pangale suudeti kuidagi siiski kustutada.
  Aastail 1993--1994 võetud lühiajalisi laenusummasid kasutati Hermeti väitel põhiliselt paljuski tarbetute olmeruumide rajamisele ümber väikese saeveski.
  Ilmselt oktoobris kinnitatakse ASi Figaro jaotusettepanekud. 8. oktoobril tulevad Viljandi maakohtus arutusele hagiavaldused 500 000 krooni nõudes Figaro kahe endise juhi Harri Raudvere ja Sven Sillamaa vastu, kes käendasid pangalaene.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.