25. september 1996 kell 22:00

Mälk taastab Londonis Eesti ja Suurbritannia majandussuhteid

«Eesti ja Suurbritannia poliitilised suhted on olnud väga head, kuid suursaadiku koht on seal pikka aega täitmata olnud, mis ei ole päris hea signaal,» ütles Mälk enne ärasõitu Londonisse. «Juba suursaadiku ilmumine ise tähendab märki, et tahame neis suhetes edasi liikuda.»

Kui Vabadussõja päevil oli Inglismaa üks olulisemaid Eesti abistajaid ning enne Teist maailmasõda Eesti suurim väliskaubanduspartner, siis taasiseseisvunud Eesti ja Suurbritannia majanduslikud sidemed on olnud suhteliselt tagasihoidlikud.

Viimastel aastatel on Suurbritannia Eesti kaubanduspartnerite hulgas paiknenud kaheksanda koha piirimail.

«Eks selleks on andnud ka põhjust mitmed juhtumid meie majandussuhetes, mille tulemusena on Suurbritanniasse läinud mitte ainult positiivseid signaale,» selgitas Raul Mälk. «Näiteks Katariina kai probleemid või meil omal ajal väljakuulutatud konkurss Roverite ostmiseks, mis kõik on jäänud kuhugi mingite probleemide küüsi. Kõike seda seal märgatakse.»

«Eesti maine ei ole Inglise investeerijate ja kauplejate silmis halb, kuid selleks, et edasi liikuda, tuleb teha tugevat tööd ja selleks on saatkond ka ellu kutsutud, et seda tööd jätkata,» lisas Raul Mälk. «Me sooviksime, et Inglismaa roll oleks tähelepanuväärne Eesti jaoks.»

Hetkel kuum