• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kinnisvara hindamine muutub rahvusvaheliseks

  Eesti kinnisvara hindajate ühing loodi Tambet Tiitsi ütlusel aasta tagasi, eesmärgiga viia see eriala vastavusse Euroopa ja maailma standarditega. «Kui me saame ühineda, siis üks esimesi meie ettevõtmisi on eesti keelde tõlkida mitmeid olulisi materjale,» rääkis Tiits. «Need on eeskätt hindamise rahvusvahelised standardid, mille alustel määratakse turuväärtust.»
  Täna on Eesti kinnisvara hindajate suurim probleem Tiitsi ütlusel vähene kogemus ja erialase hariduse puudumine. «Esmane on, et hindaja peab tundma metoodikat,» lisas Tiits. «Ta peab ka olema objektiivne ega tohi lasta ennast mõjutada ühe või teise poole meelitustest või ähvardustest.»
  Väljapääsuks olukorrast võiks olla kinnisvara hindamisele spetsialiseerunud firmade loomine, nagu see toimib Rootsis ja Kanadas. Samas ei võimalda Eesti turul olev vähene infohulk hindajal ilma kinnisvarafirma toeta hakkama saada.
  «Meie avalikud registrid -- kinnistusraamat, hooneregister, kataster -- ei ole veel nii kaugele arenenud, et seal oleks piisav ja usaldusväärne info,» selgitas Tambet Tiits. «Seda nii turu, tehingute kui ka väärtuste kohta. «
  Isik, kes tahab oma kinnisvara hinnata, ei pea seda tegema mitmes erinevas kinnisvarafirmas, et õiget tulemust saada, lisas Tiits samas.
  «Väljapääs võiks olla see, et firmad peaksid enne hindamist teatama kliendile, kas ta on huvitatud ka müügist või ostust, ja siis klient otsustab, kas ta soovib mõlemat teenust sellest firmast või ainult ühte.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.