• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tiit Vähi -- peaminister ka kodus

  Küsimusele, kas seetõttu võib Moskval olla mõningaid dokumente, millega on võimalik peaministri tegevust suunata, vastab Vähi, et see ei vasta tõele.
  Mind võib süüdistada veel näiteks selles, et ma pärast TPI lõpetamist töötasin Nõukogude armees ohvitserina, et üks mu onu langes Kuramaal kotti ja viidi Komsomolskisse Amuuril, või siis selles, et isa peeti vendade pärast korduvalt kinni ja ta suri, kui ma olin kõigest 9kuune, lisab Vähi hoogu sattudes.
  Tiit Vähile kunagi antud Rahvaste Sõpruse orden on ehtinud vaid tema poja Ronaldi rinda, kui viimane oli 4--5aastane.
  Hiljutiste presidendivalimiste telgitaguseid avades märgib Vähi, et juba suvel otsustas koonderakond, et parim president on Lennart Meri.
  Kuna Merile oli kõige ohtlikum, et Arnold Rüütel ei kandideerigi, laenas koonderakond Rüütlile kaks häält, et ta saaks kokku vajalikud 21 häält. EME taotles meilt Rüütlile presidendivalimisteks kirjalikku toetust, kuid olime nõus lubama vaid asespiikeri kohta ja ekspresidendi staatust, meenutab Vähi. Me ei mänginud kaartidega poliitilist pasjanssi, vaid bridzhi, selgitab ta akadeemik Tõugu ülesseadmist presidendikandidaadiks.
  Peaministri sõnul võinuks valimiskogus läbi minna ka tema kandidatuur, kuid ta ei tahtnud enda ülesseadmist.
  Kodus on Vähi ka abikaasale ja lastele peaminister, kes langetab otsuseid, kuigi ta kuulab tähelepanelikult, mida räägib TÜ viimase kursuse majandustudengist tütar Evelin noorte suhtumisest Eesti majandusse, tulevikku ja ka peaministrisse endasse. Ajanappuse tõttu on majapidamine jäänud pereema Raine-Lea õlule. Tütrelt ja pojalt soovib Vähi häid õppimistulemusi, ülejäänus on nad iseseisvad.
  Pingeid maandab perekond Vähi sportides ja reisides. Hiljuti nädalasel puhkusel Kreekas Rhodose saarel käinud Tiit ja Lea Vähi elasid odavas kolmetärnihotellis, nautides loodust ja sooja merd. Külastati Rhodose ja Falitaci linna, tutvuti nende ajaloo ja arhitektuuriga.
  Vähi sõnul oli tal nädala jooksul ainult 3 telefonikõnet Eestiga, mis võimaldas üle pika aja 100protsendilist puhkust. Lea Vähi sõnul oli tema abikaasa niivõrd vaimustatud Venuse kipskujust, et tahtis seda koju tuua. Katsetus jäänud pooleli parajalt suure koti puudumise tõttu.
  Puhkus kulus marjaks ära, märgib Vähi. Eriti veel kohalike valimiste eel, lisab ta. Koonderakonnale on teada reformierakonna soov tugevdada oma positsioone kohtadel ja miks mitte ka peaministri kohta sihtida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi