20. oktoober 1996 kell 22:00

Rubla võidakse siduda dollariga

Venemaa keskpank kaalub rubla sidumist dollariga või mõne muu konverteeritava valuutaga kindla kursi alusel järgmisel aastal, kuna kardab, et praegune süsteem võib olla inflatsiooni tekitav.

«Madal inflatsioonimäär, mille me 1996. aastal oleme saavutanud (ca 24 protsenti aastas) lubab meil alternatiivina kaaluda rubla fikseeritud kursi kehtestamist 1997. aastal,» öeldakse keskpanga poolt riigiduumale esitatud dokumendis. Rublal lubataks kõikuda kitsastes piirides 4--5 protsendi ulatuses.

Samas võib pank alternatiivina jätkata praegust «langeva rublakoridori» poliitikat, mis määrab kindlaks soovitavad sihtpiirid ja lubab rublal iga päev selle suunas mõnevõrra langeda. Kolmas võimalus on muuta paar korda aastas rubla sihtpiire.

Keskpank teatas, et langeva koridori poliitika tähendaks, et 1997. a lõpuks oleks rubla kurss 6200 rubla dollari eest.

Kui lubada rublal langeda sellise kiirusega, julgustaks see suurema inflatsiooni teket, väidab keskpank. REUTER-ETA

Hetkel kuum