• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa valitsuse pankrotihagi maksuvõlglaste vastu

  Föderaalse pankrotiameti juht Pjotr Mostovoi ütles, et valitsus on saatnud pankrotihoiatuse veel seitsmele väiksemale ettevõttele, kes on tasunud oma maksudest vähem kui 20%. Neile on antud aega üks nädal oma võlgade likvideerimist tõendavate dokumentide esitamiseks.
  Venemaa valitsust on sundinud suuremale otsustavusele rahvusvahelise valuutafondi möödunudnädalane otsus oma 10 miljardi dollarilise laenu igakuiste väljamaksete külmutamise kohta. IMF põhjendas oma sammu Venemaa vähetõhusa maksude kogumise poliitikaga.
  Käesoleva aasta esimese üheksa kuuga on Venemaa kogunud vaid 74 protsenti kavandatud maksudest, mis vastab 9 protsendile riigi sisemajanduse kogutoodangust ning on kaasa aidanud tõsise maksekriisi tekkimisele Venemaal.
  Mostovoi ütles, et esmaspäeval alustati pankrotimenetlust järgmiste firmade vastu: AO Moskvitsh, AO KAMAZ, AO Krasnodarnefteorgsintez ja AO Atshinski Glinozemnõi.
  Suurim võlgnik on Moskvitsh, kes võlgneb valitsusele 271 miljardit rubla. KAMAZ võlgneb 85 miljardit, Krasnodarnefteorgsintez 93 miljardit ja Atshinski Glinozemnõi 88 miljardit rubla.
  Venemaa valitsusel ei olnud mingit juriidilist alust algatada pankrotihagi KAMAZi ja Tatnefti vastu, kinnitas Tatarstani pankrotiagentuuri direktor Zinur Latõpov Itar-Tassile.
  Latõpovi arvates ei saa nimetatud ettevõtete puhul rääkida põhilistest maksujõuetuse tundemärkidest. Tema sõnul moodustavad KAMAZi varad praegu üle 200 triljoni rubla, sel ajal kui ettevõtte võlad on vaid 5,2 triljonit rubla.
  Tatnefti bilanss on veelgi parem ning föderaalvõimude pankrotikampaania vaid aitas tõsta kompanii aktsiate väärtust. ITAR-TASS-ETA-REUTER-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.