• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tax-free-kaubandus uuest aastast

  Konjunktuuriinstituut küsitles 35 Tallinna kesklinnas asuvat kauplust ja 150 välisturisti, et selgitada, kui palju ja milliste kaupade müük suureneks tax-free-süsteemi rakendamisel ja kui palju suureneks seetõttu Eestit külastavate turistide arv.
  Küsitluse tulemusena selgus, et tax-free-teenus meelitaks Eestisse igal aastal umbes 13 protsenti rohkem turiste, kes kulutaksid siin 610 miljoni krooni võrra praegusest enam. Küsitletud kauplustes andsid välisturistid keskmiselt 16 protsenti poe käibest. Viiendikus küsitletud kauplustes moodustasid välisturistid 30 protsenti ja enam käibest.
  Tallinna kaupluste hinnangul oleks reaalne umbes viiendik tööstuskaupade oste vormistada tax-free-ostuna.
  Pooled küsitletud turistidest olid veendunud, et nad hakkavad kindlasti kasutama tax-free-teenuseid.
  Tiit Reimani sõnul oli küsimus tax-free-kaubanduse rakendamisest Eestis arutlusel ka paar aastat tagasi, kuid siis ei olnud turistidele ostude sooritamisel piiril tagasimakstava käibemaksu põhimõtet mõtet rakendada, kuna Eestis kehtivad hinnad olid tunduvalt madalamad kui Põhjamaades.
  «Nüüd on hinnatase stabiliseerunud ja aeg alustada tax-free-teenuse pakkumist äärmiselt soodus,» kinnitas Reiman.
  Eelmisel aastal külastas Eestit turismiameti andmetel 2,1 miljonit turisti, kes kulutasid siin 3,7 miljardit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.