14. november 1996 kell 22:00

Hoiupanga aktsia hind kõigub

Tallinna väärtpaberibörsil ja börsi vabaturul oli eile, 14. novembril, rahulik. Kauplemine oli loid ja aktsiate hindades olulisi liikumisi ei toimunud. Börsisüsteemis registreeriti 125 tehingut kogukäibega 8 404 212,55 krooni ehk üle 10 mln kr vähem kui eile.

Börsil noteeritud aktsiatest muutus kõige rohkem Hoiupanga aktsia hind. Turul puudub Hoiupanga aktsia hinna suhtes praegu ühine seisukoht, mistõttu aktsia hind kõigub päris suurtes piirides. Nädala pärast peaksid investorite arvetele jõudma viimati emiteeritud aktsiad ja kõigi eelduste kohaselt peaks siis tekkima veidi tugevam müügisurve, mis viib aktsia hinna veidi alla. Mingit suuremat kukkumist ilmselt siiski ei tule. Hoiupanga aktsia sulgemishind langes eile 2,32%, 48,45 kroonile. Käive oli 0,92 mln kr.

Ainuke tõusja börsil oli eile Tallinna farmaatsiatehase aktsia -- +0,89%, 56,5 kroonile.

Ka börsi vaaturul valitses loid kauplemine. Vaid Rakvere lihakombinaadi aktsia käive oli üle miljoni krooni, 1,56 mln kr. Ühtlasi tegi Rakvere lihakombinaadi aktsia eile suurima languse -- -2,5%, 5,85 kroonile.

Hetkel kuum