20. november 1996 kell 22:00

Peegelpinnad avardavad ruumi

Kaks kõige lihtsamat peegelpinda vastastikku on lõpmatus. Pruugib vaid ennast sinna vahele sättida ja taju reaalsest ruumist on hetkega kadunud. Seda sisekujundusnippi on kasutatud sajandeid ja taktitundeliselt kasutatuna on ta ootamatu ja huvitav ka kaasaegses interjööris. Nagu kõik hea ja põnev, on ka peegel liigses koguses banaalne ja väsitav.

- Peale üleküllastatuse ohu kannab peegel alati endas dubleerivaid võimeid: kõike kaunist on rohkem, näotusi ja vigu topelt. Riskantne ja maitselageduse piiril balansseerimine on peegli kasutamine kaudses rollis, nt peegellagede, -uste või -akendena. Kuid mõõdukas koguses ja funktsionaalselt hästi tabatud rollis võib ta olla tänuväärne ruumi avardaja. Peegel üksi on igal juhul peegel. Juba ainuüksi lihvitud serv ei lisa mitte ainult hinda, vaid muudab ka viimistletumaks ja lõpetatumaks. Isegi sellise lihtsa ja eheda pinnana on ta tuhandeid võimalusi ja nüansse pakkuv sisustuselement. Silikoonliimi alla, sobivas formaadis lihvitud servaga peegel -- saame igati kaasaegse sisekujunduselemendi. Lihtne, kuid ehk liiga äraleierdatud nipp. Faas on see, mis lisab väärikust, raam kaunistab ja loob isikupära. Peegel saab täiesti uue imago, olles uues raamis, teises ruumis, teiste mõõtmetega või hoopis ilma raamita.

- Peale kogetu ja tavapärase on disainerid püüdnud anda peeglile uusi kasutusvorme. Hispaanlased on sidunud kaks teineteisest sõltuvat kujunduselementi -- valgusti ja peegli. Itaalia disainerid on välja pakkunud 2m valgussamba, mis pöörlemisel muutub peegliks.

Hetkel kuum