24. november 1996 kell 22:00

Buba toetab dollarit

Dollari kurss Saksa marga suhtes asus reedel veidi all- või ülalpool 1,50 DEM/USD. Kroonides maksis dollar sent rohkem või vähem kui 12 krooni, millest on saanud ajutine tasakaalujoon. Saksamaa liidupanga, Buba, nõukogu liige Kühbacher ütles reedel, et USD/DEMi kurss ei peegelda makromajanduslikke näitajaid. Selle ütluse taga võib mõista soovi suuliste avaldustega nõrgendada Saksa marka dollari ja teiste eurovaluutade suhtes. Sama taktikat on Saksamaa liidupank kasutanud ka varem, ent nendel ütlustel on lühiajaline mõju. Jeeni suhtes asus dollar kindlalt ülevalpool 111 JPY/USDd.

Soome mark ja Rootsi kroon asusid reedel muutumatult oma positsioonidel. FIMi puhul oli selleks 2,651 krooni, SEKil 1,815 krooni.

Rubla kurss langes reedel kolm punkti 5492 rublani dollarist. Tänane ametlik kurss on 5494 RUR/USD. Rubla kaldkoridori laius on 600 rubla ja praegused piirid on 5393--5993.

Hetkel kuum