• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suure koopiamasina omadustega keskmik

  Koopiaseadmete tootja Osakas Mita esitles tänavu keskmiste koopiamasinate klassi mudelit DC-2355. Lisades suhteliselt odava dupleksseadme, muutub kahepoolsete koopiate valmistamine kasutajale mugavaks.
  Üleliigne pole siinjuures märkida, et baasvariandi paberimahutavus säilib -- ükski paberisahtel ei jää büroonurka tolmuma -- masin kerkib ainult 15 cm.
  Rakendades aga kogu arvukat lisaseadmete arsenali, saame tõeliselt «suure» masina, mis kasutaja valikul salvestatavate programmide abil teeb automaatselt ka kõige komplitseeritumaid paljundustöid. Võimalikke kopeerimisvariante on palju: kahepoolsest dokumendist kaks ühepoolset koopiat, avatud ajakirja kumbki lehekülg ühe koopialehe eri pooltele, sorteri juhtimine jne. Asutusele, kus on sageli tarvis valmistada presentatsioonide tarbeks reklaambuklette, kulub marjaks ära nn kaanerezhiim, kus sisuleheküljed ümbritsetakse automaatselt erivärviliste kaantega vastavast paberikandurist.
  Valmistajatehase tagatav töökindlus (600 000 koopiat) ja kuluvahendite odavus teevad võimalikuks masina n-ö tagasiteenimise konkurentsivõimelise koopia hinnaga. Masinasse sisseehitatud elektroonne paroolisüsteem (50 identifitseerimisparooli) ei luba just igal möödujal poolt pakki paberit kümne minutiga masinast läbi kihutada. 50 PIN- ehk personaalset identifitseerimiskoodi piiravad kasutamisvabadust ühest kuni 999 999 leheküljeni omaniku valikul. Veateated ja masinal käsilolev tegevus näitlikustatakse vedelkristalltablool tekstina, mitte väike- ja keskmistele masinatele omase numbrikombinatsiooni või valgusdioodi süttimisega vastava ikooni juures.
  Rahul peaksid olema samuti keskkonnasõbrad: tooneri retsükleerimissüsteem muudab tarbetuks looduskahjulike toonerijääkide likvideerimise ja väikesediameetriline positiivselt laetud fotoorgaaniline valgustundlik trummel viib miinimumini tervistkahjustava osooni tekkimise bürooruumis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.