5. detsember 1996 kell 22:00

KND Marati aktsia tuleb turule

ASi KND Marat aktsionäride üldkoosolek otsustas muuta ettevõtte aktsiad vabalt kaubeldavaks.

Sellega võib nüüd igaüks Marati aktsia osta või müüa, kinnitas KND Marati senine juhatuse esimees ja peadirektor Ants Kapral. Tema sõnutsi korrastati üldkoosolekul ka aktsiate eelisostuõigus, mis lihtsustab aktsiate ostu-müügi korda.

Marati aktsionärid võtsid üleeile vastu ka uue põhikirja, et kanda ettevõte äriregistrisse. Samuti valisime uue nõukogu, teatas Kapral.

Senistest ettevõtte juhatuse liikmetest kuuluvad nõukogusse KND Marati tütarettevõtete ASi Trixtal, ASi Knif-Kanga ja ASi Pärnu Marat tegevdirektorid Rein Lehtmets, Aarne Viikholm ja Tarmo Kuningas ning Ants Kapral.

Peale eelnimetatute valisid aktsionärid nõukogusse ka Prisma Prindi kaubamärgi all tegutseva trükiettevõtte ASi Aho aktsionäri ja nõukogu liikme Tapani Teeriaho Soomest. «See oli aktsionäride soov, mille põhjust tuleb küsida nende käest,» kommenteeris Ants Kapral.

Täna toimub KND Marati nõukogu esimene koosolek, kus valitakse nõukogu esimees.

Valdusfirma KND Marat ühendab KND Marat Groupi kuuluvaid tekstiiliettevõtteid. KND Maratil on üle kahe tuhande aktsionäri. Firma aktsiakapital on 2,4 miljonit krooni. KND Marat Groupi 1995. aasta käive oli 134 mln krooni. ÄP

Hetkel kuum