19. detsember 1996 kell 22:00

Maksumaksjatest

Äripäeva püüd selgitada, kes olid lõppeva aasta paremad ja suuremad ettevõtetest maksumaksjad, kukkus haledalt läbi. Riigi maksuamet ei koosta pingerida edukatest ettevõtetest, vaid ainult maksuvõlglastest.

Maksuameti peakorterist kinnitatakse, et kõik andmed edukate kohta on olemas kohapealsetes maksuametites. Ehkki piirkondlikud maksuametid on heameelega nõus tublimaid maksumaksjaid nimetama, ei ole ka neil päris täpset nimekirja, kes siis antud piirkonnas kõige rohkem mingit maksu on maksnud. Pealegi, erinevate maksuametite vahel andmete kogumine on ikkagi maksuameti, mitte näiteks ajalehe ülesanne.

Ilmselgelt on sellise info puudumine seotud maksuameti tahte puudumisega. Ehk teisisõnu, maksuamet lähtub oma töös eelkõige negatiivsest, s.t tema jaoks on huvi objektid ainult maksuvõlglased ja eesmärgiks neilt maksude kätte saamine, mitte aga see, et kõik maksumaksjad ka korralikult seaduste järgi makse maksaks.

Hetkel kuum