12. jaanuar 1997 kell 22:00

Ameeriklane julgustab Standardit USA turule

«See on agressiivse ja avatud tööstuse hea näide, maailma tuleb vaadata kui globaalset ühist turgu,» kinnitas Sherwood Robertson. Tema väitel on Standardil hea võimalus Ameerikas oma mööblit müüma hakata, kuna Euroopa ametkondliku mööbli tootjad on ameeriklastest arengus ees ja siin on ka tugevad Skandinaavia konkurendid kõrval.

«Meil oli talle 30 küsimust ja tal meile 60 ettepanekut,» iseloomustas konsultandi rolli Standardi juhatuse esimees Enn Veskimägi.

Sherwood Robertson käis Tallinnas tutvumas Standardi toodete, pakendi, tehaste ja tootmisega. Tehase varustus on Robertsoni sõnul tänapäevane, Ameerika mööblitööstuses tehakse seni palju tööd käsitsi.

Sherwood Robertson on nõustanud Kanada ja Mehhiko valitsust ja mitmeid Ameerika mööblitootjaid. Robertson on ühtlasi Ameerika mööblitootjate assotsiatsiooni president.

Robertsoni kaasamise autor on Standardi mööblit USAsse vahendava American Eagle Trading Company president John MacDonald. Standard sõlmis eelmise aasta kevadel lepingu, millega American Eagle Trading Company sai Standardi toodete müügiõiguse USAs.

«New Yorgi mööblimessil Interplan kõige enam kasutatud sõna Standardi töökoha Star kohta oli «värske»,» ütles MacDonald.

Hetkel kuum