28. jaanuar 1997 kell 22:00

Odav alternatiiv silikoonhermeetikutele

Fleksakrüül on akrüüllateksil baseeruv laia kasutusotstarbega tihendusmaterjal (hermeetik) ehitus- ja remonttöödel nii sees kui väljas. Fleksakrüüli kasutatakse 5--35 mm laiuste vuukide ja pragude täitmiseks. Ta omab valminult elastsust 10%, mis võimaldab teda kasutada ka neis vuukides, mille mõõtmed võivad muutuda. Kasutuskohad on akende ja uste ümbrused, ventilatsioonisüsteemide ühendused, torude läbiviigud, seinaplaatide ja muude detailide ühenduskohad jne. Fleksakrüül on oma madala hinna poolest hea alternatiiv silikoonhermeetikuile, seal kus 10% elastsus on piisav. Teda on erinevalt silikoonidest võimalik ka värvida, kui kasutada elastset värvi. Fleksakrüüli on saadaval ka eri värvitoonides (valge, pruun, hall). Fleksakrüül nakkub hästi betooni, kivi, marmori, puu, metalli jt pindadega. Poorsete pindade puhul on soovitav eelnev kruntimine fleksakrüüli lahusega vees (2 osa vett + 1 osa fleksakrüüli)

Fleksakrüül on keskkonnasõbralik, kuna ta on vesipõhjaline lateks, seetõttu on teda värskelt kerge puhastada pindadelt ja töövahenditelt. Valminult talub ta temperaruure vahemikus -300 kuni +700 C, ei pragune, ei muuda värvi vananemisel, ei karda sademeid, osooni ega UV-kiirgust. Materjal on pindkuiv umbes 30 minutit pärast pealekandmist, lõplik valmimine toimub pinnalt sügavuti kiirusega umbes 5mm ööpäevas õhuniiskusel 25%.

Hetkel kuum