3. veebruar 1997 kell 22:00

ASi Valga Mööbel haldur lepib kohtuvälise lahendiga

Valga Gomab Mööbli juhatuse liige, vandeadvokaat Aavo Aadli kinnitas, et tõenäoliselt läheb ta koos Uno Lõhmusega erastamisagentuuri kohtuvälise kokkuleppe asjus läbi rääkima. Aadli sõnul on ettevõtte praegune omanik, rootslane Hans Gollnik juba käinud erastamisagentuuris. «Gollnik on sügavalt nördinud, et mööblivabriku erastamistehing on kahtluse alla pandud,» lisas Aadli.

ASi Valga Mööbel pankrotihaldur Kait Tiisler vaatab võimalusele saavutada kohtuväline kokkulepe positiivselt. «Peaasi, et võlausaldajate huvid saaksid kaitstud,» lausus ta.

Tiisler on esitanud Valga maakohtusse hagi ASi Valga Gomab Mööbel vastu, nõudes ettevõttelt ligi neli miljonit krooni hüvitust Rootsi firma Gomab Möbel AB ja Eesti erastamisettevõtte vahel 3. juulil 1993 sõlmitud mööblivabriku ostu-müügilepingu alusel.

Tiisleri väitel sai Gomab Möbel erastamisel tasuta käibevahendeid 3,96 mln krooni eest. Võlausaldajad on endise Valga mööblikombinaadi vastu esitanud nõudeid ligi kuue miljoni krooni eest. Järgmine kohtuistung peaks toimuma 6. märtsil.

Hetkel kuum