19. veebruar 1997 kell 22:00

Politsei nipid

Järjekordselt võime rääkida sellest, et Eesti politsei tegeleb karistamatult avaliku korra tagamise asemel asjadega, mille eest ärimehi ootab vanglakaristus või rahatrahv.

Lääne-Virumaal pidasid politseiametnikud targemaks teistes valdades kinni peetud trahviraha koguda Laekvere valla arvele, kust 75 protsenti summast kanditi kirjaliku lepinguta politseile tagasi. Veel palus Lääne-Viru politseiprefekt Einar Suimets vallavalitsust seadusevastaselt toetada trahvidest politseiauto ostmist, mille tulemusena liikus raha kontrollimatult mitmete arvete ja isikute vahel. Segadused tekkisid ka bensiinirahaga, mille järgi oleks politseinik pidanud läbi sõitma 7000 km kuus.

Laekvere vallas aset leidnud trahviraha pesu ei vihja millelegi muule kui politseiametnike süüdimatusele ja sellele, et mehed ei suuda endale aru anda, kellena ja kus ning mille jaoks nad ikkagi töötavad. Vägisi kipub õigus olema neil, kes ütlevad, et abi ja ausust tuleb politseist otsida siis, kui seda mujalt enam ei leia.

Hetkel kuum