5. märts 1997 kell 22:00

EVPde jaoks tähtajalised hoiused

Ühispanga raha ja kapitaliturgude osakonna juhataja Margus Kangro ütlusel on EVP-deposiit mõeldud inimesele, kes ei ole veel otsustanud, kuidas oma EVP-kroone kasutada või ootab maa erastamise võimalust.

Pank pakub klientidele võimalust hoiustada oma EVPsid tähtajalise, kuue- ja üheksakuulise tähtajaga hoiusena. Hoiuse intress on 2,2 protsenti aasta arvestuses ja see makstakse hoiustajale välja sularahas. Minimaalne hoiustatav summa on 50 000 EVP-krooni.

Hoiusel ülempiiri ei ole, kuid EVP-deposiitide üldmaht on Ühispanga raha ja kapitaliturgude osakonna spetsialisti Aivo Kanguse sõnul piiratud. EVP-deposiidi mahtu ei soostunud Kangus avaldama.

Kanguse sõnul peaks pakutav intress olema kliendile soodne, sest EVPsid turuhinna kaudu sularahasse teisendades osutub sularaha pealt makstav intess neli--viis korda suuremaks kui 2,2 protsenti. Samas ütles Kangus, et EVP turusituatsiooni muutudes on pangal õigus hoiuseintressi muuta.

Tallinna Panga diileri Rein Rätsepa sõnul on selline intress kliendile väga soodne ning on võrreldav sellega, et kroonihoiuse intress makstakse välja dollaris.

Hetkel kuum