9. märts 1997 kell 22:00

Eesti Projekti ostmise vastu väike huvi

Eesti Projekti direktori Peeter Hirve kinnitusel ei ole teised projektbürood erastatava firma vastu suurt huvi tundnud. «Ükski võimalik konkurent ei ole minult enne pakkumuste esitamise tähtaega Eesti Projekti kohta lähemat infot küsinud,» kinnitas ta.

Enamik Äripäeva poolt küsitletud suurematest arhitektuuri- ja projekteerimisbüroodest teatas, et ei tunne Eesti Projekti erastamisel osalemise vastu huvi.

Kui suur võiks olla Eesti Projekti aktsiate väärtus, ei osanud Hirve öelda. Meil ei ole välja kujunenud seda tüüpi firmade turgu. Ka ei ole ehitusliku konsultatsiooni firma investorile eriti atraktiivne, põhjendas ta.

Erastamisagentuur müüb maha sada protsenti Eesti Projekti aktsiatest. Firma põhivara väärtus on Hirve kinnitusel 431 000 krooni, enamiku sellest summast moodustab arvutustehnika maksumus. Eesti Projekti hoone Tallinnas Rävala puiesteel on keskkonnaministeeriumi bilansis.

Hirve kinnitusel on Eesti Projekti olulisemad tööd tänavu suuremate piiriületuspunktide ja linnade kanalisatsioonisüsteemide projekteerimine. «See on hetkel meie peamine turuni??,» lausus Hirve.

Erastamisest on välja jäetud Eesti Projekti arhiiv, mis sisaldab jooniseid ja infot väga paljude Eestis ehitatud objektide kohta alates 1940. aastatest.

«Sellel on rohkem kultuurilooline väärtus. Võib-olla jäetakse arhiiv mõneks ajaks erastaja haldusesse, kuni selle võtab üle riigiarhiiv,» ütles Hirve.

Projektbüroode liidu tegevdirektori Peeter Koka sõnul võiks erastajal kõige suurem huvi olla Eesti Projekti kaubamärgi vastu. «Teine huviobjekt on firma töötajad, kuid neid võib soovija endale lihtsalt palgata,» lausus Kokk.

380 000kroonise aktsiakapitaliga Eesti Projekt tegeleb projekteerimise ja ehitusalase konsultatsiooniga. Firma asutati 1944. aastal. Praegu töötab seal 109 inimest.

Hetkel kuum