13. märts 1997 kell 22:00

Rover loob Minile asendaja

Äsjasel Genfi autonäitusel tutvustati esmakordselt avalikkusele uut ideeautot Spiritual, mille baasil võib tulevikus tootmisse minna ka uus Mini.

Spiritual on kolme uksega neljakohaline pereauto, mille pikkus on vaid 3,1 meetrit (sama kui 40 aastat tagasi tootmisse läinud Minil). Mootorina kasutatakse tagaistme alla paigutatud kolmesilindrilist jõuallikat, mille võimsus on 45 kW.

Ruumi kokkuhoiu huvides asub kütusepaak esiistme all. Auto kaalub 700 kilogrammi, kütusekulu on umbes 3 l/100 km.

Arvestades seda, et paljud autoostjad ei aktsepteeri kolmeukselisi autosid, töötas Rover samaaegselt välja ka Spirituali viieukselise modifikatsiooni, mille nimeks sai Spiritual Too. See 3,5 m pikkune auto mahutab kuni 5 inimest. Auto kaalub 900 kilogrammi ning selle mootor on erinevalt Spirituali kolmesilindrilisest juba neljasilindriline.

Hetkel kuum