25. märts 1997 kell 22:00

Tabasalu eliitrajooni majad haigutavad ostjate ootel

Hillar Viksi kinnisvarabüroo esimehe Hillar Viksi sõnul on Tabasalu eliitrajooni suurim puudus see, et seal pole rajatud kanalisatsiooni. «Nende majade ehitusega tehti algust nõukogude ajal, siis kui valitses veel kauboikapitalism. Keegi ei mõelnud siis kanalisatsiooniprobleemidele. Nüüd tuleb torud pae sisse ehitada lõhkamisega, kuid see töö on väga kallis,» selgitas Viks.

Harku vallavalitsuse kommunaalnõuniku Rein Kooli kinnitusel oleks loogiline sealne kanalisatsioonivõrk ühendada linna kanalisatsioonivõrguga, kuid millal ja kas seda üldse tehakse, pole teada. Praegu kasutavad sealsed elanikud settekaevusid, kuigi ka selleks pole luba antud, ütles Kooli.

ASi Kinnisvaraekspert maakler-eksperdi Tauno Pajuri sõnul ei ole kõikide majade puhul kanalisatsiooni puudumine mingi takistus. Tänapäevaste vahenditega on kõike võimalik teha, lisas ta.

Hillar Viks ütles, et Tabasalu eliitrajoonis müüki pandavate majade suhtes lepib kinnisvarabüroo müüjaga kohe kokku nii, et majade müüjad ei saa rakendada büroo suhtes maja müümata jäämise korral mingeid sanktsioone. «Kindlat seaduspärasust vahendustasu osas ei ole, sest vahel sõltub kõik ostjast,» rääkis Viks.

Arco Vara Kinnisvarabüroo juhatuse liikme Tauno Muide sõnul võetakse Tabasalu eliitrajooni müügipakkumised küll vastu, kuid majade reklaamimise kohustust nad endale ei võta.

«Kui klient tuleb meie juurde ostusooviga, pakume need majad välja, kuid eriti aktiivselt me nende majadega ei tegele,» ütles Tauno Muide.

Kuna nende majade puhul me otseseid kulutusi ei tee, ei võta me müüjatelt tihtipeale täis vahendustasu, lisas Muide.

Kinnisvarabüroo Uus Maa maakler Siim Mesila ütles, et büroo paneb ainult majad müüki, mingeid kohustusi ta seoses nende majadega endale ei võta. Vahendustasu on nende majade puhul 5 protsenti nagu ikka, lisas Mesila.

Tauno Pajuri sõnul tehakse neile majadele küll reklaami, kuid sellest hoolimata on neid raske müüa. Ostjaid kohutab tagasi eliitrajooni nigel maine, kuigi seal on üksikuid väga hinnalisi krunte, kommenteeris Pajuri.

Hetkel kuum