25. märts 1997 kell 22:00

Tamrotor teeb enam tööd ja vähem müra

Tamrotori FM-seeria kompressorite tootlikkus on varasematest paar protsenti suurem, müratase aga madalam. Uus FM-seeria vahetab välja klassikalise F-seeria. Kompressorite võimsus on 18,5--37 kW (3--6 m³/min). Kui välja arvata püstine disain ja väike põrandapinna vajadus, on FM-seeria täielikult uuendatud. Vastavalt Tamrotori printsiibile on enamik kuludetailidest samad, mis teistel mudelitel.

FM-kompressorite südameks on TempestTM -- terviklik kruvikompressori moodul. Vastupidiselt tavapärasele lahendusele ei ole selle seeria kompressorites eraldi õlimahutit. Mahutit ja selle lisakomponente asendab monoliitne valurauast moodul, mille peale on paigaldatud EnduroTM kruvielement. Selline ehitus elimineerib kõik võimalikud lekkekohad, vähendab oluliselt koostisosade hulka ja mürataset. FM-kompressorid on vaiksed. Suurima ja kõige kiiremini pöörleva, 37kW mudeli müra on 66 dB(A) (ISO 2151 järgi mõõdetud). Väikseima, 18,5kW mudeli müra on 64 dB(A). Uus terviklik mooduldisain absorbeerib kruvielemendist lähtuva müra. Ka jahutusventilaator on vaikne.

Koos FM-kompressoriga on Tamrotoril ka uus automaatne rihmapingutusseade. Seda on lihtne kasutada. Rihmade vahetus võtab ilma tööriistadeta aega alla kahe minuti. Ülejäänud Tempesti hoolduskohad on koondatud ühte sektsiooni ning kõik vajalikud tööd saab teha ühe suure ukse kaudu.

Hetkel kuum