8. aprill 1997 kell 22:00

Kiire langus Tallinna börsil peatus

Aktsiate hinnad liikusid Tallinna börsil eile närviliselt üles-alla. Hommikul alustas börs üleeilsete emotsioonide mõjul tugeva langusega. Üsna kiiresti jõuti aga tasemele, kus investoritel tekkis märgatav ostuhuvi ja aktsiate hinnad liikusid vähehaaval üles tagasi. Päeva kokkuvõttes edestasid langejad tõusjaid suhtega 9:5.

ÄP üldindeks langes eile 0,36% 793,31 punktile ja pangasektroi indeks 0,28% 874,31 punktile. Investroite meelsust ja usku turu jätkuvalt positiivsesse arengusse, hoolimata ennustatud kõikvõimalikest krahhidest, kinnitas suhteliselt kiiresti saavutatud tasakaalupunkt, kus langus pidurdus ja turg stabiliseerus.

Konkurentsitult enimkaubeldud oli eile Forekspanga aktsia, mille päevakäive ulatus registreeritud 106 tehingus ligi 30 mln kroonini. Forekspanga aktsia oli ühtasi ka eilne suurim langeja -- -3,04% 184,7 kroonile.

Eelduste kohaselt peaks turul järgnema nüüd veidi rahulikum periood, kus aktsiate hinnad jäävad mingisse va-hemikku kõikuma.

Hetkel kuum