28. aprill 1997 kell 22:00

Eurotunnel endiselt hädas kahjumiga

Juuni keskpaigaks peaks liiklus kanalialuses tunnelis olema täielikult normaliseerunud. Kuid Prantsuse-Inglise firmal Eurotunnel probleeme jätkub.

Äsja teatavaks tehtud eelmise aasta tulemuste põhjal oli firma kahjum 726 miljonit krooni. 1995. aastaga võrreldes on tulemus paranenud 4,22 miljardi krooni võrra. Aruande avaldamise järel tõusis Eurotunneli aktsia 4 protsenti.

Kuid pärast laenuprotsentide ja muude kulude lisamist ulatus Eurotunneli kahjum kokku 15 miljardi Eesti kroonini. Isegi kui 1995. aastaga võrreldes on see tulemus paranenud 5,28 miljardi võrra, on kahjum 10,63 miljardi kroonise käibe juures ikka veel väga suur. Tänavu loodab Eurotunnel kasumisse jõuda, kuid sellest ei piisa laenuprotsentide tasumiseks.

Eurotunnel ei ole laenuprotsente maksnud 1995. a 14. septembrist peale. Sellega on võlg 225 pangale kasvanud 193,6 miljardi Eesti kroonini. Seni ei ole pangad nõustunud suure osa võla vahetamisega Eurotunneli aktsiate vastu. DI

Hetkel kuum